11 Mayıs 2013 Cumartesi

Mhp'li Başkandan Cumhurbaşkanı Gül'e Teşekkür cumhurbaşkanı, haber, haberler, haberleri

Mhp'li Başkandan Cumhurbaşkanı Gül'e TeşekkürMhp'li Başkandan Cumhurbaşkanı Gül'e Teşekkür VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Ok, CHP’li üyelere ve projenin tozlu raflardan indirilmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teşekkür ettiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bizim tıkandığımız dönemde, Allah’ın hikmeti, Balıkesir’e geldi. Konuyu anlattım ve bize destek verdi” dedi.


Başkan Ok, Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği’nin (BAÇEYÖB) Projesi kapsamında yapımı devam eden Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi Projesi’nde sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu ve müteahhit firma yetkilisi Nihat Demiroğlu’nun sunum yaptığı toplantıda konuştu. İsmail Ok, 12 Aralık 2012′de temeli atılan 25 milyon euroluk projenin Türkiye’nin yüz akı olduğunu, Balıkesir ve çevresinin 40 yıl süreyle çöp sorunu olmayacağını hatırlattı. Ok, hükümetten destek alan bazı Ak Partili belediyelerin atık tesisini kuramadıklarını vurgulayarak, “Bu çevreci proje bizim için son derece önemli. Yüzde 90′ının AB’den hibe olması bizleri memnun etti. Sağımıza, solumuza dönsek, önümüze arkamıza baksak her yerde çığ gibi kanser vakalarının büyüdüğünü görüyoruz. Benim ailemde bile iki kişi var. Bu illet hastalığı her geçen gün daha fazla duymaya başladık. Bunun önlemenin tek bir yolu var. Önce çevremizi temiz tutacağız. Temiz çevre. Bir neslin, bir milletin sağlıklı olması için mutlaka gerekli. Dünyanın en tehlikeli sızıntı suyu çöp suyudur. Nükleer sızıntıdan sonra en tehlikeli sızıntıdır. Dolayısıyla Balıkesir’e, çevreye ne büyük katkı yapıldığı da bu projenin sonucunda daha iyi görülecek” dedi. Ok, tesisin 2014 Mayıs ayı yerine Ocak ayında tamamlanacağını söyledi.


İHALEYE FESATTAN KODESE TIKARLAR


Başkan Ok, AK Parti’li belediye meclis üyelerinin projeyi engellemeye çalıştığını ancak başaramadıklarını ileri sürdü. Ok, “Hani birileri, ’Balıkesir Belediyesi zarar ettiriliyor, bu projeyle belediye zarara sokuluyor’ diyor ya, bunun neresi zarar? Muhalefet edenler bir de bu araçların hangi firmadan alınacağını soruyor. Bu projeye, şu veya bu araç alınacak dersek o ihaleye fesat karıştırmaktır. Araçların teknik özellikleri, kapasitesi belirlenir en uygun teklifi veren firma ihaleyi kazanır. Kamu yönetiminden anlayan bir kişi asla bunu söylemez. Ekipmanları, araç-gereçleri, kamyonları, dozerleri hangi firmadan alacağımızı söylemek olmaz. Bunun adını söylediğimiz zaman kelepçeyi takarlar, ihaleye fesat karıştırmaktan adamı kodese tıkarlar. Doğrusu da budur. Yani bunları açıklayanların kelepçelenip doğru cezaevine gönderilmesidir. Bu araçların teknik özellikleri, kapasiteleri yazılarak ihaleye çıkılır. Marka belirtilmez. Bize marka belirtin diyorlar. Öyle şey olur mu?” dedi.


CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR


Ok, projenin hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün büyük desteği olduğunu belirterek, “Birileri projeyi engelemeye çalıştı. Ama sayın Cumhurbaşkanımızın Balıkesir ziyareti ile bu proje tekrar hayat buldu. Her fırsatta da Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. AKP iktidarının siyasi engellemelerine rağmen, dosyamızın aylarca tozlu raflarda bekletilmesine rağmen sayın Cumhurbaşkanımız Balıkesir’e gelmeseydi projemiz devam etmeyecekti. Bizim tıkandığımız dönemde, Allah’ın hikmeti, Balıkesir’e geldi. Konuyu anlattım ve bize destek verdi. Sudan bahanelerle AKP meclis grubu projeye hayır diyerek destek vermedi. Bu güzelliğin dışında kaldılar. CHP grubu ise destekledi. Onları kutluyorum. AKP gurubu destekleseydi, CHP’ye nasıl teşekkür ettiysem onlara da teşekkür ederdim ve bundan da onur duyardım” dedi.


TESİS BALIKESİR’E NELER KAZANDIRACAK


Balıkesir Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte Balıkesir ve çevresinin 40 yıl süreyle çöp sorunu olmayacak. Bigadiç, İvrindi, Kepsut, Savaştepe, Susurluk ilçeleri ile Pamukçu Beldesi’ndeki vahşi depolama alanları kapatılarak yeşil alana dönüştürülecek. Sızıntı suyu depolama ve arıtma tesisi ve bünyesinde bulunan Avrupa normlarındaki laboratuvar ile çevre felaketi önlenecek. Kompost tesisinde yılda 5 bin ton organik gübre üretilecek. Kurulacak Tıbbi Atık Tesisi ile Balıkesir Belediyesi bu tür atıkların bertaraf edilmesi için Bursa Belediyesi’ne ödediği yıllık 6 milyon liradan kurtulacak. Çevre illerden Balıkesir’e tıbbi atıklar gelecek. Belediyeye 39 çöp toplama kamyonu, dozer, kepçe ve benzeri iş makineleri alınacak.



Mhp'li Başkandan Cumhurbaşkanı Gül'e Teşekkür
cumhurbaşkanı, haber, haberler, haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder