30 Mayıs 2013 Perşembe

Erzincan'da Üst Yapı Çalışmaları Hız Kazandı erzincan, haber, haberler, haberleri, üst

Erzincan'da Üst Yapı Çalışmaları Hız KazandıErzincan'da Üst Yapı Çalışmaları Hız Kazandı VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Erzincan genelinde asfalt seferberliği başlatan Erzincan Belediyesi, şehrin üst yapı sorununu çözmek için 2013 yılı içerisinde 100 kilometrelik bir mesafede asfalt çalışması yapacak. 350 kilometrelik asfalt ağına sahip bulunan Erzincan’da, yapılacak olan çalışmalar ile şehrin üçte biri asfaltlanacak. Yürütülen asfalt çalışmalarının açılışı ile tören düzenleyen Erzincan Belediyesi, asfaltın yanı sıra il genelinde kaldırım çalışmalarını da birlikte yürütecek.


Yavuz Selim Mahallesi’nde düzenlenen asfalt yapım çalışma törenine Vali Vekili Abdullah Çiftçi, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı. Mahallelerin güzelleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Miktad Yurt, il genelinde belediyenin önemli çalışmalara imza attığını ve asfalt sorununun da kısa sürede tamamlanacağını belirtti.


“ALTYAPI VE ÜST YAPI SORUNUNU TAMAMLIYORUZ”


Erzincan’da yürütülen alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Altyapı bir gerekliliktir, ihtiyaçtır. Şehirler geliştikçe, şehirlerin kalkınmasına ve gelişmesine paralel olarak yapılan planlamanın yeterli olmadığı dönemlerde tekrar altyapının ele alınması ihtiyacı ortaya çıkar. İşte biz bu dönemde bunu yaşıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, Erzincan’da 350 kilometrelik Cansuyu, kanalizasyon, TEDAŞ, Telekom, Türksat ve Doğalgaz altyapısı şu anda tamamlanmış durumdadır. Hedefimiz; yaklaşık bin kilometrelik altyapıyı yenilemek. Bu çalışmalar sürdürülürken sıra üst yapıya . Artık dökeceğimiz asfalt, yapacağımız kaldırımlar, boş arsalara bile ağız bırakıldığı için bundan önce döküldüğünde 20 yıl dayandıysa Allah’ın izniyle fazla kullanılacak ve fazla dayanacaktır.” açıklamasında bulundu.


“ERZİNCAN HER GEÇEN GÜN GELİŞEN BİR ŞEHİR”


Asfalt temel atma çalışması töreninde konuşan Vali Vekili Abdullah Çiftçi de “Erzincan, kendi bölgesinde gerek imarıyla, gerek yeşil alanıyla, gerek düzenli cadde ve sokaklarıyla örnek bir şehir. Ve her geçen gün gelişen bir şehir. Bugün geldiğimiz noktada aslında diğer kurum ve kuruluşlar ile birlikte inşallah altyapısı tamamlanan ve her sene tekrar kazılan sokaklar yerine, israfın önlendiği bir altyapı çalışmalarına şahit olduk. Bu asfaltın atılmasıyla birlikte Erzincan sokakları çok daha düzenli olacak. Bu kente yakışır sokaklar olacak.” şeklinde açkılamada bulundu.


Yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Milletvekili Sebahattin Karekelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, asfalt makinesine binerek, Yavuz Selim Mahallesi’ndeki asfalt çalışmalarını başlattı. 



Erzincan'da Üst Yapı Çalışmaları Hız Kazandı
erzincan, haber, haberler, haberleri, üst

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder