29 Mayıs 2013 Çarşamba

Nazmiye Demirel Kimdir? nazmiye demirel biyografi, nazmiye demirel kaç yaşında, nazmiye demirel öldümü, nazmiye demirel ölüm tarihi, süleyman demirel

Nazmiye Demirel Kimdir? Nazmiye Demirel Kimdir? VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Süleyman Demirel ‘in eşi Nazmiye Demirel hayatını kaybetti. Alzheimer hastası olan Demirel, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.


NAZMİYE DEMİREL KİMDİR?


1927 yılında doğdu. 12 Mart 1948 tarihinde Süleyman Demirel ile evlendi. 2005 yılında rahatsızlandı. Alzheimer rahatsızlığıyla mücadele ediyordu.


Nazmiye Demirel, Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden biri olan 9′uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i hiç yalnız bırakmadı.


12 Eylül 1980 sabahı Demirel, Hamzakoy’a giderken yanında yine Nazmiye Hanım vardı. Eşinin 29 günlük zorunlu ikameti süresince en büyük destekçisi oldu.


DYP’nin kuruluşunu Nazmiye Hanım an be an izledi. İsmet Sezgin, Necmettin Cevheri ve Yılmaz Ergenekon gibi kurmaylar sürekli Nazmiye Hanım’ı da bilgilendirip moral verdiler. O hep Demirel’in gizli kadın kurmayı oldu. Yasaklı yıllar bitti. Eşi devletin zirvesinde o da yine Washington’da dünyanın en güçlü kadınlarının arasındaydı.


40 yıldır eşi ile birlikte protokoldeki yerini dolduran Nazmiye Hanım Köşk’te çok kere dünyanın ünlü politikacılarına ve eşlerine evsahipliği yaptı.


Demirel’in “Siyasi hayatımdaki en önemli evsahipliğini yaptım” dediği 16.11.1999′de Clintonlar’ın ziyareti sırasında da ABD’nin first ladysi Hillary Clinton’ı ağırlayan Nazmiye Hanım her zamanki gibi ağırbaşlı ve iyi bir evsahibesiydi.


Nazmiye Hanım, 16 Mayıs 1993 – 16 Mayıs 2000 tarihleri arasında Çankaya Köşkü’ne evsahibeliği yaptı.


DHA
 



Nazmiye Demirel Kimdir?
nazmiye demirel biyografi, nazmiye demirel kaç yaşında, nazmiye demirel öldümü, nazmiye demirel ölüm tarihi, süleyman demirel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder