30 Mayıs 2013 Perşembe

''Siyaset Güçlü Olsaydı Darbe Olmazdı'' daha, darbe, olmazdı, siyaset, soylu

''Siyaset Güçlü Olsaydı Darbe Olmazdı''''Siyaset Güçlü Olsaydı Darbe Olmazdı'' VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Eskişehir Şahin Park Otel’de partisi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi toplantısına konuşmacı olarak katılan Süleyman Soylu, 27 Mayıs 1960 tarihinde bütün kötülüklerin anası olarak nitelendirdikleri hadisenin meydana geldiğini söyledi. Soylu şöyle devam etti: “Yani ilmik orada sadece rahmetli Menderes’in boynuna geçirilmiş değil. İlmik bütün milletin boynuna geçirilmiştir. O gün belki de bilgiyle daha fazla donatılmış olsaydık bunu beceremeyeceklerdi. Siyaset merkezi daha kuvvetli olsaydı, daha güçlü olsaydı, siyaset daha donanımlı olsaydı böyle bir darbe gerçekleşmeyecekti. Niçin? Nasıl 27 Nisan’da bir şekilde e-bildiriden sonra Allah bilir akıllarında ne vardı bunu gerçekleştiremedikleri gibi, nasıl Ergenekon’u gerçekleştiremedikleri gibi, nasıl Balyozu, nasıl Ayışığını, nasıl Mavi Kızı, Nasıl Sarı Kızı bir şekilde gerçekleştiremedikleri gibi, nasıl irtica ile eylem planıyla birlikte bu ülkede insanların başına yeni bir bela saramadıkları gibi, siyaset kuvvetli olursa, güçlü olursa, siyaset merkezini biz güçlü yapabilirsek, iyi bir noktaya taşıyabilirsek bunu sadece içeride değil dışarıda da sağlayabiliriz.”


İMKANSIZLAR İMKANLI HALE GELDİ


Yeni bir dünya anlayışının ortaya çıktığını, 20′nci yüzyılda imkansız denilenlerin 21′inci yüzyılda imkanlı hale geldiğini söyleyen Süleyman Soylu şunları kaydetti: “Rahmetli Özal’ın verdiği pasaporta muhtaç olup yurtdışına çıkabilen, aşiret reisi diye küçüksediğimiz, Saddam’ın kimyasalları arasında canını kurtarmaya çalışan Talabani Irak’ın Cumhurbaşkanı. Kim bilir belki bir Müslüman Almanya’da başbakan olacak. 20′nci yüzyılda bunlar imkansızdı. 21′inci yüzyılda bunlar imkanlı hale geldi. Hem de çok imkanlı hale geldi. Bundan 15 yıl 16 yıl önce Pınarhisar Cezaevi’nde üstü çizildi muhtar bile olamaz denilen Recep Tayyip Erdoğan başbakanımız, bugün hem ülkemizin dönüştürücü gücü, hem bölgemizin dönüştürücü gücü hem de dünyaya adaletin, hakkaniyetin, ne yapılması lazım geldiğini anlatan önemli bir dönüştürücü güç olarak ortada kendisi bulunmaktadır.”


Cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminin halkın seçeceği cumhurbaşkanlı seçimi olacağını ifade eden Süleyman Soylu, “Selçuklularda, Osmanlılarda bilmenizi isterim ki hiçbir zaman halk devlet başkanını seçmemiştir. İlk kez bu topraklarda biz devlet başkanı halkın seçeceği yepyeni bir seçime gidiyoruz” dedi.



''Siyaset Güçlü Olsaydı Darbe Olmazdı''
daha, darbe, olmazdı, siyaset, soylu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder