30 Mayıs 2013 Perşembe

Çevik Kuvvet'ten Arama Kurtarma Timi arama, çevik, kurtarma, kuvvetten, timi

Çevik Kuvvet'ten Arama Kurtarma TimiÇevik Kuvvet'ten Arama Kurtarma Timi VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

ÇEKUB, Gesi yolu üzerinde boş bir arsada bulunan iki katlı bir bina yıkıntısında deprem tatbikatı yaptı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Ekibi (AFAD) ve 112 Acil Ambulansı’nın da katıldığı tatbikatı Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Emniyet Müdür Yardımcıları, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hakkı Adaş birlikte izledi.


Senaryoya göre, deprem sonucu yıkılan binada 3 yaralının olduğu ihbarı üzerine olay yerine ÇEKUB, AFAD ve UMKE ekipleri gelerek çalışmalara başladı. Şube Müdürü Metin Karataşlı’nın komutasındaki 11 kişiden oluşan iki ÇEKUB timi, önce yıkıntının üzerinde bulunan yaralının yakınlarını sakinleştirip, kurulan güvenlik şeridinin dışına aldı. Daha sonra tim liderleri, sesle yaralıya ulaşarak bulunduğu yeri belirledi. UMKE timi ise yaralıları sedyelerle hazır bulunan 112 ambulansına taşıdı. Çöken tavan altında bulunan iki yaralıya ise beton kırıcılar yardımıyla açılan gediklerden ulaşılarak tedavileri için ambulansla hastaneye gönderildi.


Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, kurulan ÇEKUB timlerinin ’de bir ilk olduğuna vurgu yaparak, “Özellikle uçak kazasında, yabancı uyruklu insanların karıştığı toplu ölümlerde, Interpol normlarına göre ülkenizde ölen kişileri kimliklendirmek zorundasınız. Timlerimizi ulusal ve uluslararası bilgi birikimini artırmak amacıyla tatbikat artacak. Çevik kuvvet birimi içerisinde oluşturulan bu tim ’de bir oldu. Bu çerçevede arkadaşlarımız hem görevlerini yaparken, hem de acil afet yönetiminden eğitimler aldı” dedi.



Çevik Kuvvet'ten Arama Kurtarma Timi
arama, çevik, kurtarma, kuvvetten, timi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder