30 Mayıs 2013 Perşembe

Çocuk Parkları Kendi Elektriğini Üretecek çocuk, kendi, öğrencisi, parkları, sınıf

Çocuk Parkları Kendi Elektriğini ÜretecekÇocuk Parkları Kendi Elektriğini Üretecek VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen, Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’na enerji kategorisinde ‘Elektrik Üretmek Çocuk Oyuncağı’ projesi ile katılan Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi öğrencisi Tuncay Kenar, 27-30 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen finallerde Kocaeli’yi temsil ediyor.


Projesi hakkında bilgi veren Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuncay Kenar, “İnsanların, hayvanların gübrelerinden ya da evinin arkasından akan akarsudan kendi elektriklerini üretebildiği haberlerine daha önce rastlamışsınızdır. Bizim projemizle çocukların oynadığı parklardaki oyuncaklara bağlı düzenekler yardımıyla çocuklara bir direksiyonu ya da pedalı çevirerek nasıl ışık yakabildiklerini, tahterevallinin yukarı aşağı veya salıncağın ileri geri hareketiyle elektriğin nasıl üretileceğini, üretilen enerjinin depolanarak geceleri park aydınlatmasında nasıl kullanılacağını göstererek, onları sürdürülebilirlik hakkında bilinçlendirmeyi sağlayacak sistemlerin kurulmasına dayanıyor.” dedi.


Projenin danışmanlığını yapan Bilal Başkonuş, bu projenin genelinde yaygınlaşacağına inandıklarını belirtti. Başkonuş şunları şöyledi; “Çocuklar bitmek tükenmek bilmeyen enerjilerini boşaltırken aynı zamanda da elektrik üretecekler. Bu fikrimizi TUBİTAK’ a sunduk 665 proje içerisinden seçildik ve Kocaeli’ni temsil ediyoruz.”



Çocuk Parkları Kendi Elektriğini Üretecek
çocuk, kendi, öğrencisi, parkları, sınıf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder