10 Mayıs 2013 Cuma

Muğla'da Engelliler Haftası Kutlanmaya Başladı engelliler, haberi, kutlanmaya, muğla, muğlada

Muğla'da Engelliler Haftası Kutlanmaya BaşladıMuğla'da Engelliler Haftası Kutlanmaya Başladı VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu öncülüğünde engelli vatandaşlar ve onları temsil eden derneklerin temsilcileri, ilk olarak Vali Vekili Faruk Necmi Kurt’u makamında ziyaret etti. Kurt, ziyarette yaptığı açıklamada engellilerin elbirliğiyle kucaklanması gerektiğini belirterek, “Engelliler Haftası bizim için çok önemli. Engellilerin hayatımızda olmasını istiyoruz. Onlarla hayatı paylaşmalıyız. Engellilerimizle ilgilenen ailelerimiz, derneklerimiz ve kurumlarımız çok güzel çalışmalar yürütüyor. Engelli vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilenen herkesi takdir ediyorum. Hayatın her anında insanlar sonradan engelli olabilir. Bu anlamda hayatın herkesle paylaşılması gerekiyor.” dedi.


İl Müdürü Akkuzu ise kutlama programı hakkında bilgi . Engellilerin sıkıntılarının yalnızca onları ve ailelerini değil, gelir seviyesi ve statüsü ne olursa olsun toplumun bütün kesimlerini kuşattığını ve bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması gerektiğini belirten Akkuzu, “Son yıllarda engellilik alanındaki en önemli gelişmelerden biri, Bakanlığımız bakım hizmetleri ile birlikte bakıma muhtaç engellilere ikametgâhlarında veya bakım merkezlerinde hizmet sunmak. Bu kapsamda halen il genelinde 4 bin 358 engellimiz evde bakım hizmetinden yararlandırılmakta olup akrabalarına bakım hizmeti karşılığında 699,61 TL tutarında ücret ödenmektedir. 2012 yılında toplam 30 milyon 241 bin 185 lira ödendi. Engelli kimlik kartı başvuruları müdürlüğümüzce değerlendirilmekte olup 2011 yılından bugüne kadar bin 507 engelliye kart verildi.” ifadelerini kullandı. İl Müdürü Akkuzu, bütün destek programlarına rağmen ailesinin yanında bakımı mümkün olmayan engellilere rehabilitasyon ve aile danışma merkezlerinde bakıldığını dile getirerek, “Bu kapsamda Milas Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 54, Fethiye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde ise 35 engellimize yatılı hizmet verilmektedir. Ayrıca Fethiye ilçesi Çatalarık mevkisinde, 9 bin metrekarelik alanda engelsiz yaşam merkezi yapılması planlanıyor.” şeklinde konuştu.


Ardından Vali Vekili Kurt, engelli öğrencilerle tek tek ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi. Engelliler Haftası dolayısıyla daha sonra Muğla Kız Meslek Lisesi önünden düzenlenen yürüyüşe AK Parti Milletvekili Yüksel Özden, İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, gönüllü sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Alanı’na kadar devam eden yürüyüşün ardından Atatürk anıtında saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı okundu. Çelenklerin koyulmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 



Muğla'da Engelliler Haftası Kutlanmaya Başladı
engelliler, haberi, kutlanmaya, muğla, muğlada

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder