20 Mayıs 2013 Pazartesi

Konyalı İşadamları Kazakistan’a Gitti hem, işadamları, kazak, kazakistan, konya

Konyalı İşadamları Kazakistan’a GittiKonyalı İşadamları Kazakistan’a Gitti VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Almatı’da bulunan Ankara Otel’de Kazak Türk işadamlarının katıldığı toplantıda konuşan Türkiye’nin Almatı Ticaret Ateşesi Derviş Ender Öztürk, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin her geçen gün arttığını belirtti. Kazak Türk sanayi bölgesi çalışmalarının sürdüğünü, bu çalışmaların tamamlanması durumunda yatırım için bekleyen çok sayıda Türk firmasının bulunduğunu kaydeden Öztürk, Kazak işadamlarını da Türkiye’ye davet etti.


Türkiye’nin Kazakistan ile 4 milyar dolar ticaret hacmi olduğunu belirten Ateşe Öztürk, bu rakamın artırılması gerektiğinin altını çizdi. “Bugün 20 firma ile buradayız. Türkiye’den gelen heyet yüzlerce iş görüşmesi yapacak. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştireceğiz. Bu heyet buna katkı sağlayacak. Konyalı firmalarımız da bu heyete katılarak dünya ekonomisine adapte olabileceğini gösterdi.” şeklinde konuştu.


Almatı Valiliği Sanayi ve İşletmecilik Daire Başkan Yardımcısı Adis Saydahmatov da, Almatı’nın Kazakistan ekonomisinin yüzde 25’ni oluşturduğunu dile getirerek, Kazakistan’da yatırım yapan Türk firmalarının bir çoğunun Almatı’da olduğuna dikkat çekti. Saydahmatov, “Daha çok Türk işadamını Almatı’da görmek istiyoruz. Kendilerine her türlü kolaylığı göstereceğiz.” diye konuştu.


Almatı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhtarhan Biyarov da ticaret yapılanması olarak Türkiye’deki ticaret ve sanayileri örnek aldıklarını anlatarak, Türk firmalarının Kazakistan ekonomisine büyük katkı sağladığını, ayrıca ciddi bir istihdam oluşturduğunu sözlerine ekledi.


Toplantıya katılan Ekonomi Daire Başkanı Ali Rıza Oktay ise yaptığı konuşmada ziyaretlerinin amacının dünyanın önde gelen tarım ülkelerinden biri olan Kazakistan ile işbirliği olanaklarını yerinde incelemek olduğunu ifade etti.


Konya’nın Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu belirten Oktay, Türkiye’nin tarım makineleri konusunda son 10 yılda büyük adımlar attığını söyledi. 



Konyalı İşadamları Kazakistan’a Gitti
hem, işadamları, kazak, kazakistan, konya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder