20 Mayıs 2013 Pazartesi

Taşeron İşçiler Kadro İstedi taşeron işçiler kadro 2012 nisan, taşeron işçilere kadro ekim 2012, taşeron işçilere kadro haziran 2012, taşeron işçilere kadro son dakika haberleri, taşeron işçilere kadro son durum 2012

Taşeron İşçiler Kadro İstediTaşeron İşçiler Kadro İstedi VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Miting ilk olarak mehter takımının konseri ile başladı. Taşeron işçi Bahattin Yaşar, bestelediği ‘Kadromuzu İstiyoruz’ isimli şarkısıyla büyük alkış aldı.


Mitinge Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Kürşad Ergün, Kamu-Sen İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ, Türk-iş İl Temsilcili Zeki Ekici, Sağlık-Sen İl Başkanı Efe Zileli ile KESK Şubeler Platformu adına Elif Karadeniz de katılarak destek verdi.


Daha sonra kürsüye gelen CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, “Hak mücadelesinde emek mücadelesinde bir Sivas milletvekili olarak sonuna kadar sizin bu haklı davanızın sonuna kadar yanınızda olduğumu ifade etmek üzere buradayım. Modern kölecilik olarak tarif edilen bu taşeron ayıbına Türkiye’nin son vermesi gerekiyor.” dedi.


İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdülaziz Özen ise 2004 yılından beri ilk defa toplanan işçi meclisi hazırlık toplantısına katıldıklarını hatırlatarak, “Sosyal taraf olarak o masadaydık. Sizlerin bütün sorunlarını bütün dertlerini sizler adına bütün raporlara işlettik ve bu raporlar bugün Çalışma Bakanı ile Sayın Başbakan’ın önüne gelecek sizin sorunuza bakalım ne diyecekler.” şeklinde konuştu.


“İLLA SURİYE’DEN Mİ GELELİM?”


KİDEF Genel Başkanı Adem Kuru ise “Eğer meydana indiysek bunun suçlusu biz değil, bunun suçlusu bizi meydanlara indirenlerdir.” diyerek, şöyle devam etti: “Hangi insan 800 TL ile geçiniyor. Kim 800 TL ile eşini, çocuğunu geçindirebiliyor. Ev kirasını, mutfak masrafını ve faturaları ödeyebiliyor. Nerede bu sosyal devlet anlayışı. İlla Suriye’den mi gelelim. İlla dağdan mı inelim, hakkımızı almak için. Sosyal taraf arıyorsan işçi burada, sendikalar burada. Masaya oturup bu sorunu hep beraber çözelim.”


3 ÇOCUK İÇİN KADRO TALEP ETTİ


Başbakan’ın 3 çocuk isteğine atıf yapan ve alandaki pankartı gösteren Adem Kuru, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Tamam 3 çocukta yapalım. 4 ve 5 çocukta yapalım. Bu ülke çoğalsın, genç nüfus artsın. Ama bizlere kadroyu verirse 3 çocuk için söz veriyoruz.” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından miting halayların çekilmesi ile olaysız bir şekilde sona erdi.



Taşeron İşçiler Kadro İstedi
taşeron işçiler kadro 2012 nisan, taşeron işçilere kadro ekim 2012, taşeron işçilere kadro haziran 2012, taşeron işçilere kadro son dakika haberleri, taşeron işçilere kadro son durum 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder