24 Mayıs 2013 Cuma

Balıkesir OSB Yatırımcının İlgi Odağı Oldu balıkesir, haber, haberler, ilgi, oldu!

Balıkesir OSB Yatırımcının İlgi Odağı OlduBalıkesir OSB Yatırımcının İlgi Odağı Oldu VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Temelleri 30 yıl önce atılan ancak 25 yıl boyunca tek bir bacanın bile tütmediği Balıkesir OSB, son beş yılda ’nin parlayan yıldızı oldu. Şu anda 150′ye yakın fabrikanın üretim yaptığı ve 15 bine yakın kişinin istihdam edildiği bölgeye, yabancı yatırımcılar da büyük ilgi gösteriyor. Tüneli açma makineleri üreten Alman bir firmanın ardından, geçen ay Çin’in en büyük tekstil firmalarından Texhong, 500 kişinin istihdam edileceği bir fabrika kurmak için protokol imzaladı. Şimdi de Avusturyalı bir firma, 300 dönümlük arazi almak için girişimde bulundu. Balıkesir OSB Müdürü Gökmen Zeytun, Avusturyalı yatırımcıların bölgeyi gezip beğendiklerini belirterek, “Tanıtımı çok iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Gelen her yabancı yatırımcı, burayı gezdikten sonra son derece beğendiklerini söylüyor. Balıkesir OSB, Avrupalı yatırımcılar tarafından biliniyor. Biz elimizden geldiği ölçüde reklam ve tanıtım yapıyoruz.” dedi.


‘ARSA VE ELEKTRİK BİZDE DAHA UCUZ’


Arsa fiyatlarının Kocaeli, Bursa ve Manisa’ya göre çok daha ucuz olduğuna belirten Müdür Zeytun, “Yatırımcı, Bursa ve Kocaeli bölgesinde arsa fiyatlarının metrekaresi 300-400 dolar civarında olduğunu görüyor. Balıkesir’de ise 30 dolar. Bun nedenle tercihini Balıkesir’den yana yapanlar var. Tamamlanmış altyapısıyla, müstakil trafosuyla, yüzde 8 daha ucuz elektriği ve modern arıtma tesisleriyle Balıkesir OSB, tam anlamıyla cazibe merkezi oldu. Ulaşım diye bir sorunu bulunmayan bölge, Lojistik Köy ile yıldızı parlayan bir yatırım alanı haline . Balıkesir’in hemen her potansiyelini öğrenip gelen Avusturyalı yatırımcılarla görüşüyoruz. Önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacaklar. Süreli yurtiçinden de yatırımcılar gelip gidiyor.” diye konuştu.


 



Balıkesir OSB Yatırımcının İlgi Odağı Oldu
balıkesir, haber, haberler, ilgi, oldu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder