24 Mayıs 2013 Cuma

Bursa'da Her 5 Kişiden Birisi Çalışıyor birisi, bursa, bursa`da her 5 kişiden birisi çalışıyor bursa`da yapılan araştırmada, bursa’da, her

Bursa'da Her 5 Kişiden Birisi ÇalışıyorBursa'da Her 5 Kişiden Birisi Çalışıyor VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

’nin sanayi başkenti olarak anılan Bursa’da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan araştırmada il nüfusu 2 milyon 688 171′e ulaştı. Kentte 62 354 kayıtlı iş yerinde, 589 684 kayıtlı çalışan olduğu tespit edildi. Kentte faaliyet gösteren firmaların en fazla otomotiv, tekstil, gıda ve hizmet sektöründe çalışan aradığını dile getiren İşkur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, iş bulmak için kendilerine her meslekten başvurunun yapıldığını kaydetti. Tilki, en çok müracaatın ise vasıfsızlardan oluştuğunu vurguladı. Tilki, İşkur aracılığıyla bu yılın ilk dört ayında açık olan 14 262 iş potansiyeli için toplam 37 729 kişinin iş başvuruda bulunduğunu açıkladı. Tilki, yılın ilk 4 ayında 11 714 kişinin ise işe yerleştirildiğini vurguladı.


İnternet üzerinden 1 Haziran 2008′den bu yana firmaların ve iş arayanların sistem üzerinden başvuru yaptıklarını hatırlatan Kasım Tilki, sanayicilerin talebi doğrultusunda iş gücü eğitim programları oluşturduklarını kaydetti.


Geçen yıl boyunca 956 kurs programı açtıklarını dile getiren Tilki, 9 bin 977 kişinin bu eğitimden yararlandığını söyledi. Üniversite öğrencilerine tavsiyede de bulunan Tilki, “Teorik ile iş farklı oluyor. Mezun olan sanayinin ihtiyaçlarına göre hazırlanırsa kolay iş bulabilirler” diye konuştu.


Bursa’da iş sorununun bulunmadığını söyleyen Tilki, insanların iş seçtiğini kaydetti. Bursa’da işe yerleşmek isteyenlerin daha çok kurumsal şirketler ile kamuyu tercih ettiğini dile getiren Tilki, bunun insanların daha düzenli ve geleceğini garanti altına alma düşüncesinden kaynaklandığını kaydetti. Her işi yaparım devrinin kapandığını vurgulayan Tilki, meslek sahibi olanların kolay iş bulabileceğini kaydetti.


Tilki, 15 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında Bursa’da bir çalışma yürüteceklerini açıklayarak, “Bursa’da örneklem yöntemi ile bin 800 işyerinde iş piyasası analizi yapacağız” dedi.



Bursa'da Her 5 Kişiden Birisi Çalışıyor
birisi, bursa, bursa`da her 5 kişiden birisi çalışıyor bursa`da yapılan araştırmada, bursa’da, her

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder