26 Mayıs 2013 Pazar

''Neden 110 Ülke Bizden Daha Hızlı Büyüdü?'' 0, bizden, haber, haberler, neden

''Neden 110 Ülke Bizden Daha Hızlı Büyüdü?''''Neden 110 Ülke Bizden Daha Hızlı Büyüdü?'' VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Kılıçdaroğlu, Ankara’da Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nin geleneksel bölge buluşmasına katılarak, sanayi bölgesinde fabrika temeli attı. Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde iş adamları ile kahvaltıda bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kelam Kılıçdaroğlu, burada yaptığı temel atma töreninin ardından Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti.


Temel atma töreni öncesi konuşma yapan Kelam Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 150’ye yakın organize sanayi bölgesi olduğunu ifade ederek, “Sayı Türkiye’nin yüz ölçümü dikkate alındığında küçük görünebilir, ama önemli bir rakamdır. Bu sanayi bölgelerinde 60 bin işletmede bir milyonu aşkın kişi çalışmaktadır. Bu kadar işçinin çalıştığı Türkiye’de daha fazla organize sanayi bölgesi olmalı, daha fazla insan çalışmalı ve katma değeni yüksek ürünler üretilmelidir ve bununla birlikte adımızı dünyaya daha fazla duyurmalıyız.” dedi.


2012 yılında Türkiye’nin büyüme hızının yüzde 2,2 olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bu oranla 187 ülke arasında 111. sırada olduğunu söyledi. 110 ülkenin Türkiye’den daha hızlı büyüdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Biz de büyüyoruz, ama 2,2. 110 ülke bizden daha büyük başarıya imza atmış. Sormamız gereken soru şu: Neden 110 ülke bizden daha hızlı büyüdü? Toprağımız, güneşimiz, bereketimiz, sanayimiz, üreticimiz ve üniversitelerimiz var. Neden bizden daha hızlı büyüdüler? Neden ilk 10’un içinde değiliz? Bu soruyu hepimizin sorması lazım. Bu sorunun yanıtı siyaset kurumunun izlediği ekonomik ve sanayi politikalarıdır. Bunu hepimiz yeniden tahlil etmek ve irdelemek zorundayız.” 



''Neden 110 Ülke Bizden Daha Hızlı Büyüdü?''
0, bizden, haber, haberler, neden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder