2 Mayıs 2013 Perşembe

Çinli Firmadan Balıkesir'e Büyük Yatırım balıkesir, haber, haberler, tekstil, yatırım

Çinli Firmadan Balıkesir'e Büyük YatırımÇinli Firmadan Balıkesir'e Büyük Yatırım VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndaki törende Vali Ahmet Turhan ile Texhong Yönetim Kurulu Başkanı Hong Tian Zhu, yatırım protokolününü imzaladı. Törene Balıkesir Belediye Başkanı MHP’li İsmail Ok, Çin’in İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang, Ticari Konsolos Li Jiang, Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı uzmanları Samet Akyüz ve Ahmet Sami Yavuz, Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, OSB Müdürü Gökmen Zeytun ve diğer yetkililer katıldı.


Vali Turhan, Çinli firmanın yaptığı yatırımın Balıkesir açısından ilk olduğunu belirtti. Turhan, “Son dönemde ülkemizdeki gelişmeler ve kredi notunun artmasıyla yabancı sermaye yatırımlar yapmaya başladı. Bu kapsamda belki de ’de en uygun yatırım yapılacak illerin başında Balıkesir geliyor; özellikle lojistik açısından çok önemli bir yerde; hava, kara, demiryolları ve limanlar açısından önemli. Organize Sanayi Bölgemiz de son dönemde hızla gelişiyor. Texhong’un yaptığı yatırımın bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Ülkemizin 2023 vizyonunda 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde Balıkesir’in de aktif rol olacağına, lokomotif olacağına inanıyorum” dedi. Protokolü 1 Mayıs’ta imzalamaktan da ayrı bir mutluluk duyduğunu vurgulayan Turhan, tüm işçilerin, emekçilerin bayramını kutladı.


BİN 500 İŞÇİ ÇALIŞACAK


Texhong Yönetim Kurulu Başkanı Hong Tian Zhu, Çin’in en büyük tekstil firması olduklarını söyledi. Balıkesir’e toplam 180 milyon dolarlık bir yatırım planladıklarını anlatan Hong Tian Zhu, “Bu yatırım üç aşamalı yapılacak. Toplam 200 metrekarelik alan üzerine fabrika kuracağız. İlk aşamada 500, daha sonrakilerle toplam 500 kişiye istihdam sağlanacak. Bir yıl içinde üretime geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Zhu, bu yatırım için kendilerine büyük kolaylık sağlayan hükümet ve GMKA yöneticilerine teşekkür etti.


Tarihi bir imza törenine şahitlik ettiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Başkonsolos Zhang Qingyang, Texhong dışında Çinli firmaların Balıkesir’e yatırım yapmasını diledi.


Konuşmaların ardından Vali Turhan ve Texhong Yönetim Kurulu Başkanı Zhu, protokol metnini imzaladı. Turhan, Zhu’ya ünlü Yağcıbedir halısı, Zhu da Turhan’a bir Çin vazosu hediye etti.



Çinli Firmadan Balıkesir'e Büyük Yatırım
balıkesir, haber, haberler, tekstil, yatırım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder