30 Nisan 2013 Salı

Kuşlar İçin Özel Yemlik Ve Su Kapları Konuldu kayseri, kuşlara, olmak, özel, üzere

Kuşlar İçin Özel Yemlik Ve Su Kapları KonulduKuşlar İçin Özel Yemlik Ve Su Kapları Konuldu VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan ve kar örtü altında yiyecek arayan kuşlar için park ve bahçe alanlarında yiyecek verildiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, bu uygulamayı yıl boyunca devam ettirecek yeni bir proje başlattıklarını ve kuşlar için su ve yem kapları yerleştirerek bir örnek çalışma başlattıklarını belirtti.


100 kuş yemliği ile su kaplarının parklara yerleştirildiği ilk uygulamanın 15 parkta yapıldığını ve bu çalışmayı bütün parklarda yapacaklarını ifade eden Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:


“Doğaya duyarlı birçok vatandaşımız parklarda çim üzerine bayat ekmek bırakmaktadırlar. Bu çok asil bir davranış ancak çevre ve görüntü kirliliğine sebep olmaktadır. Bu açıdan Melikgazi Belediyesi olarak özel su ve yem kapları aldık. Bu kaplar özel alt kısım suluk üst kısmı ise yemlik olarak üretilmiş. Bu çalışma ile bundan böyle bu şehirde beraberce yaşadığımız ve parklarımızın güzellikleri olan kuş daha rahat beslenebilecek ve su içebilecektir. Bu şehrin güzellikleri arasında yer alan kuş ve güvercinler yaz aylarında şehrimize canlılık katmaktadırlar. Bu şehrin havasını, suyunu paylaşıyoruz. Park ve yeşil alanlarda yem bulmakta zorlanan kuşlara belediye olarak destek veriyoruz. Çevre ve doğa dostu belediye olarak bununla kalmadık. Evlerde kedi ve köpek besleyenlerin parklarda gezilerinde kedi ve köpekleri için kum havuzları yaptık. Bu çevre koruma ve değer verme açısından çok önemlidir.”


Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışma ile özellikle çocukları teşvik ettiklerini çünkü bu tür alışkanlıkların ileri ki yıllarda toplumda ortak değerleri koruma, paylaşma ve sahiplenme duygularını pekiştirdiğini sözlerine ekledi.



Kuşlar İçin Özel Yemlik Ve Su Kapları Konuldu
kayseri, kuşlara, olmak, özel, üzere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder