29 Nisan 2013 Pazartesi

Fişeksiz Kalan Polisler Eğitim Yapamamış bdp, fişeksiz kalan polisler eğitim yapamamış 2012´de yapılan fişek ihalesinde, güncel haberler, haber, haberler

Fişeksiz Kalan Polisler Eğitim YapamamışFişeksiz Kalan Polisler Eğitim Yapamamış VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın soru önergesi, emniyet personelinin atış eğitimindeki gecikmeyi ortaya çıkardı. Türkkan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması üzere verdiği önergesinde, her polisin eğitimi süresince yaz ve kış döneminde 25’er olmak üzere toplam 50 atış yapması gerektiğini belirterek, şunlar sordu: “Polislerin atış için kendilerine verilmesi gereken mermiler olmadığı gerekçesiyle eğitimlerinde 2 yıldır silah atışı yapamadığı söylenmektedir. Emniyet’in elinde mermi stoğu bulunmadığı için polislere ‘atış yok’ denilmiş, bu yüzden polisin silah kullanmasını geliştirmesine olanak sağlanmamıştır. Silahla yeni tanışan polislerin eğitimi için yılda 50 mermi verilmesi gerekirken, verilmemektedir. Polislere mermi olmadığı gerekçesi ile 2 yıldır silah atışı yaptırılmadığı doğru mudur? Mermi stokunun bulunmaması iddiası hakkında düşünceleriniz nelerdir? Polisimizin silah eğitiminden mahrum bırakılmasına neden olan, MKE tesislerindeki arıza mıdır?”


Bu yıl yapacaklar


Vatan’ın haberine göre, Bakan Güler, Türkkan’ın Meclis gündemine taşıdığı iddiaları ve sorularını şöyle yanıtladı: “Emniyet Hizmetleri Sınıfı personele her yıl iki dönem halinde uzman atış nezaretçileri denetiminde ‘Kadro Tabanca Atış Eğitimleri’ yaptırılmaktadır. 2011 yılı atış eğitimleri için ilgili birimlere mühimmat tahsisi yapılmıştır. 2012 yılında ihalesi yapılan fişekler üretimden kaynaklanan nedenlerle kasım ve aralık aylarında teslim edildiğinden öncelikle ikinci bölge illerde görevli personelin birinci ve ikinci dönem atış eğitimleri yaptırılmıştır. Birinci bölge illerinde görevli personelin 2012 yılı atış eğitimleri ise 2013 yılı içerisinde yapılacak atış eğitimleriyle birleştirilerek tamamlanacaktır.”


MKE’nin teklifi yüksek geldi


Bakan Güler, Kamu İhale Kanunu çerçevesinde 2011 yılı için ihtiyaç duyulan 15 milyon 9×19 milimetre Parabellum fişeğin MKE’den alındığını, ama geçen yıl fiyatın yüksek geldiğini de söyledi: “2012 yılı fişek ihtiyacının karşılanması amacıyla anılan kanun kapsamında yapılan ihaleye MKE ile yabancı firmalar davet edildi. Yüzde 15 fiyat avantajına rağmen MKE, 18 milyon TL’lik teklifte bulundu. İhaleyi 6 milyon 427 bin 218 TL’lik teklif sahibi yabancı şirket kazandı.”


Vatan



Fişeksiz Kalan Polisler Eğitim Yapamamış
bdp, fişeksiz kalan polisler eğitim yapamamış 2012´de yapılan fişek ihalesinde, güncel haberler, haber, haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder