24 Mayıs 2013 Cuma

Windows 8 mi, Windows 7 mi? windows, windows 7, windows store, windows7, windows8

Windows 8 mi, Windows 7 mi?Windows 8 mi, Windows 7 mi? VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Microsoft yeni Metro arabiriminin büyük oranda kabul gördüğünü iddia ede dursun, araştırmalar kullanıcıların çoğunun Windows 8‘i sanki Windows 7‘ymiş gibi kullandığını gösteriyor.


PC yönetim çözümleri sunan Soluto firmasının, 10.848 Windows 8 PC üzerinde ortalama 27,4 gün boyunca yürüttüğü araştırma, kullanıcıların yüzde 61′inin günde sadece bir kez Metro üzerinden bir uygulama başlattığını gösteriyor. Bu oran diz üstü bilgisayar kullanıcıları arasındaysa yüzde 60. Dokunmatik ekranlı diz üstü bilgisayar kullanıcıları arasında arabirimi ”günde bir kereden az” kullananların oranı yüzde 58. Bu oran tablet kullanıcıları arasında yüzde 44.


Tablet kullanıcıları günde ortalama 2,71 kez, PC kullanıcılarıysa ortalama 2,22 kez Metro arabirimi kullanarak bir uygulama başlatıyor. Yani masaüstü bilgisayar sahipleri mecbur kalmadıkça arabirimi hiç kullanmıyor.


Araştırma sonuçları Microsoft’un yeni arabirimin reklamı için harcadığı milyonlarca doların hiçbir işe yaramadığını gösteriyor. Bu gelişme, yakında yayınlanması beklenen Windows 8.1 güncellemesiyle ilgili beklentiyi arttırmış durumda. Microsoft’un güncellemeyle, arabirim konusunda şikayetlere yanıt vermesini bekliyoruz.



Windows 8 mi, Windows 7 mi?
windows, windows 7, windows store, windows7, windows8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder