7 Mayıs 2013 Salı

TÖÜ ile Keçiören Belediyesi Güç Birliği Yaptı belediyesi, birliği, güç, keçiören, töü

TÖÜ ile Keçiören Belediyesi Güç Birliği YaptıTÖÜ ile Keçiören Belediyesi Güç Birliği Yaptı VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Belediye Meclisi Salonu’nda düzenlenen törende, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, işbirliği protokolüne imza attı. Protokol Keçiören Belediyesi ve Turgut Özal Üniversitesi’nin eğitim, kültür, spor, sosyal ve bilimsel alanlarda işbirliği yapması ve bu alanlarla ilgili proje çalışmaları, ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenlemesi ve eğitim programları gerçekleştirmesi amaçlanıyor.


Belediye Başkanı Mustafa Ak, üniversiteler ile diğer kurumlar arasındaki işbirliklerinin hem Türkiye’de hem dünyada çok yaygın bir uygulama olduğunu söyledi. Yurt dışındaki kardeş şehir belediyelerine yaptığı ziyaretlerde, üniversiteler ile belediyeler arasındaki işbirliğine tanık olduklarını anlatan Başkan Ak, “Biz de bunun eksikliğini hissediyorduk. Üniversiteleri, bu tür çalışmalarda yanımızda görmek istiyoruz. Yurt dışından bize misafir geldiği zaman üniversiteler ile ortak program yapamıyorduk. Halbuki üniversiteler bizim değerlerimizdir.” dedi.


Başkan Ak, protokol kapsamında İngiltere’ye gidecek öğrencilerin eğitimi ile ABD’nin Virginia eyaletinden gelecek öğrencilerin Türkiye’de ağırlanmasını, Turgut Özal Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştireceklerini ifade etti.


“EĞİTİME BİRLİKTE KATKIDA BULUNACAĞIZ”


Rektör Prof. Dr. Erol Oral, “Üniversiteler içinde bulunduğu bölgenin amaçları ve istekleri doğrultusunda şekillenirler. Dünyada girişimci üniversiteler bu şekilde meydana geliyor. Turgut Özal Üniversitesi, ülkemizin önünü açan ve gelişmesinde önemli bir misyon üstlenen rahmetli Turgut Özal’ın vizyonunu temsil eden bir üniversitedir. Üniversitemizin anlayışı girişimciliktir ve Keçiören Belediyesi’nin işbirliği talebi bizi çok mutlu etmiştir. Belediye başkanının bu konudaki duyarlılığına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Başkan Ak’ın, bugüne kadar Turgut Özal Üniversitesi’nin taleplerini hep desteklediğini belirten Oral, “Anlaşma protokolünün kapsamı geniştir. Eğitime dönük ortak araştırmalara yönelik işbirliği yapacağız. Keçiören Belediyesi, yurt dışından gelecek öğrencilerin de eğitimine katkıda bulunacak. Bu protokolün Keçiören, Ankara ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye ifade etti.



TÖÜ ile Keçiören Belediyesi Güç Birliği Yaptı
belediyesi, birliği, güç, keçiören, töü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder