12 Mayıs 2013 Pazar

Soydaşlar Oy Kullanıyor haber, haberler, haberleri, soydaşlar

Soydaşlar Oy KullanıyorSoydaşlar Oy Kullanıyor VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Bulgaristan’daki seçimler için Ankara, İstanbul, Kocaeli, Edirne, Sakarya, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Manisa, Bursa, Antalya, Balıkesir, Yalova, Eskişehir ve Mersin’de kurulan 86 sandıkta Bulgaristan pasaportu taşıyan 86 bin vatandaşın oy kullanması bekleniyor. 2 sandığın bulunduğu Sakarya’da Bulgar göçmenleri sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına gitti.


Serdivan ilçesinde oy kullanma işlemleri, Beşköprü Mahallesi’ndeki Hacı Emine Oba İlköğretim Okulu’nda saat 07.00′da başladı. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’nca görevlendirilen yetkililerin gözetiminde gerçekleştirilen oy kullanma işlemi, saat 20.00′de sona erecek.


Sakarya Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdinç Bilaloğlu, yaptığı açıklamada, seçime yoğun ilginin olduğunu söyledi. Çifte vatandaşlığı bulunanların seçimler için oy kullanabildiğini kaydeden Bilaloğlu; “Katılım çok güzel. Yoğun bir ilgi var. Sakarya’da iki aydan beri yoğun bir çalışma içerisindeydik. Bulgaristan seçim yasasına göre yurt dışında yaşayan Bulgaristan vatandaşı kişiler oy kullanarak seçimlere iştirak edebiliyorlar. Bu çok güzel, demokratik bir hak. Bundan da biz memnunuz. Bulgaristan’da amacımız orada yaşayan kardeşlerimize, yakınlarımıza, dostlarımıza iyi bir imkan sağlamak. Amacımız parlementoda oradaki arkadaşlarımızın görev alması, daha iyi demokratik haklara sahip olması.” diye konuştu.


Erken saatlerde oyunu kullanan Muzaffer Kurtulmuş, 1990 yılında Türkiye’ye göç ettiklerini söyledi. Demokratik hakkını kullandığını ifade eden Kurtulmuş, şunları dedi; “Oyumuzu verdik. Genel seçimler için hayırlısı olsun.”



Soydaşlar Oy Kullanıyor
haber, haberler, haberleri, soydaşlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder