20 Mayıs 2013 Pazartesi

''Saldırıdan Sonra 18 Ambulansımız Vardı'' ambulans, haber, haberler, müezzinoğlu, reyhanlı

''Saldırıdan Sonra 18 Ambulansımız Vardı''''Saldırıdan Sonra 18 Ambulansımız Vardı'' VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Bakan Müezzinoğlu, açılış ve AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nın etkinliklerine katılmak üzere bugün, saat 10.00’da Keşan’a geldi. Keşan’da önce Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, burada Edirne Vali Vekili Salih Altınok, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Nurettin Alpaslan tarafından karşılandı. Hayırsever işadamları tarafından yaptırılan yeni ünitelerin açılışını yapan Bakan Müezzinoğlu hastane hakkında bilgi aldı.


Hastanenin ardından Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın yeni yöneticileri ile otelde bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, yöneticileri kutladı,


ardından da yemek salonunda merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği (KEYİAD) tarafından düzenlenen Türkiye, Rumeli ve Balkan Dernekleri Buluşması’na katıldı.


18 AMBULANSIMIZ VARDI


Toplantıya katılanlara konuşan Bakan Müezzinoğlu, bugün Türkiye’de sağlık alanında, herhangi bir fiziki alan sıkıntısının olmadığını belirterek, “Hastanelerimizi yenilemede, fiziki mekanlarımızı geliştirmekte, teknolojiyi en ücra köşelere taşıyabilmekteyiz. Reyhanlı’da geçen hafta olan hain saldırıdan 15 dakika sonra o alanda bizim 18 ambulansımız vardı. Ambulans uçağımız, ayağı kopan 23 yaşındaki bir gencimizi Reyhanlı Devlet Hastanesi’nden, Hatay Devlet Hastanesi’ne, oradan da operasyonun en iyi yapılacağı Kartal Koşuyolu Hastanesi’ne hain saldırıdan 5 saat sonra götürdü. Ben, Sağlık Bakanı olarak, o gün, o saatte Reyhanlı’da olsaydım an az 5 saat sonra en acil bir şekilde İstanbul’a gelebilirdim. Bir başbakan, bakan en kısa sürede nereye ulaşabiliyorsa o kadar kısa zamanda bir yerlere ulaşabiliyor veya hak ettiği en ideal yere ulaşabiliyor. Bunlarda artık bir sorun var mı? Büyük oranda yok. Daha iyisini yapma dinamiklerimiz var mı? Var.” dedi.


17 MİLYAR DOLAR İLACA ÖDÜYORUZ


Bakan Müezzinoğlu, her yıl yaklaşık 17 milyar doların yalnızca ilaca ödendiğini ifade ederek, “Peki bu ilacın üretiminde Türkiye nerede? Üretiminde neredeyse yokuz. Marka değeri olan tıbbi teknoloji üretiminde yokuz. Peki bizim bu milyar dolarlarımız nereye gidiyor? Bunu üretenlere gidiyor. Şimdi, Türkiye önümüzdeki dönemde o büyük önderin dediği yola, muasır medeniyetlerin üzerinde bir yolculuğa gidecekse, kanser ilacını da üretebilmeli, kan ürünlerini de üretebilmeli, radyolojik anlamda, teknolojik anlamda, teknoloji üretiminde de marka olabilecek alanlara girebilmeli. Şimdi önümüzdeki 10 yılda büyük oranda stratejilerimiz; tükettiklerimizi ve stratejik olanları üretebilen, yakın coğrafyamızdaki 1 milyarlık nüfusa bu anlamda pazar nüfusu olarak gören ve hizmet eden noktayı yakalamamız lazım. Tıp sanayisinde de, ilaç sanayisinde de, tıbbi teknolojide de artık Türkiye, ‘Ben stratejik alanlarda da varım, dünyanın en ileri ülkesi Amerika Birleşik Devletleri ne varsa bende yüzde yüzü olmasa bile önümüzdeki on yılda en az yüzde onunu üreteceğim’ diyebilirse o zaman Türkiye o büyük önderin gösterdiği hedeflerin hakkını verme gibi bir ufku yakalamış olur” dedi.


Bakan Müezzinoğlu, buradaki toplantının ardından İpsala ve Enez’de gerçekleştirilecek ziyaret ve etkinliklere katılmak üzere Keşan’dan ayrıldı.



''Saldırıdan Sonra 18 Ambulansımız Vardı''
ambulans, haber, haberler, müezzinoğlu, reyhanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder