20 Mayıs 2013 Pazartesi

''Belediye Personeli Kadrolu Olacak'' belediye personeli, jeotermal, kadro, kadroya, sözleşmeli

''Belediye Personeli Kadrolu Olacak''''Belediye Personeli Kadrolu Olacak'' VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Basına kapalı yapılan toplantının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, asgari ücretliden vergi alınmaması çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Çelik, asgari ücretten vergi alınmamasının TBMM Anayasa Komisyonu’nda alınan bir karar olduğunu belirterek, “Siyasi partilerin tümü ‘asgari ücretten vergi alınmasın’ diye bir karar alıyorlarsa ve bunun gereğini anayasaya koyuyorlarsa bizim söyleyecek sözümüz yok. Bugün asgari ücretle ilgili bizim önemli artışlar yaptığımızı herkes biliyor. Vergi boyutunda ciddi rakamlar var. 4-5 milyar liralık bir vergiden vazgeçeceksiniz anlamına gelir. Bu hesap, kitap işidir. Bana partiler anlaştı ne diyorsunuz deniliyor. Partiler arasında ittifak varsa bizim gereğini yapma zorunluluğumuz var. Anayasa ne zaman değişecek nasıl bir uzlaşma sağlanacak. Bir süreç bu. Gerçekleşir mi gerçekleşmez mi göreceğiz” dedi.


“BELEDİYE PERSONELİ KADROLU OLACAK”


Belediyelerdeki sözleşmeli çalışanların kadroya alınacağını söyleyen Bakan Çelik, “Başbakanımızın da daha önce ifade ettiği gibi o konuda bir sorun olmayacak. Belediye sözleşmelileri tarihi, süresi sayısı değerlendirilmek kaydıyla kadroya alınacak.


Sözleşmelilerle ilgili de tümden bir değerlendirmemiz var. Başbakanımıza bunu arz ettik. Bu dönemde neticelendirmek istediğimiz bir konu” dedi.


Varlık Barışı’nın Türkiye’ye neler getireceğinin sorulması üzerine Bakan Çelik, “Türkiye 1.5 milyarlık bir vergi alma imkanını elde etti. Parlamentodan geçtiğinde altın, döviz, gayri menkul neyse bunların ülkeye transferi söz konusu olacak. Vergi tahsilatı olacak, kayıt dışı kayıt altına alınacak. Güvensiz limanlarda olanlar, güvenli limanlara geri dönecek. Tüm imkanlar kayıt altında Türkiye’de yatırıma dönüşmeli” yanıtını verdi.



''Belediye Personeli Kadrolu Olacak''
belediye personeli, jeotermal, kadro, kadroya, sözleşmeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder