10 Mayıs 2013 Cuma

''Destek Olmazsanız Küser Giderim'' destek, giderim, kadın, mudur, olmazsaniz

''Destek Olmazsanız Küser Giderim''''Destek Olmazsanız Küser Giderim'' VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, kurumda Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Alışagelmişin dışında bir müdür profili çizen Canbasoğlu, açıklamalarıyla basın mensuplarını gülümsetti. SGK ile ilgili çok güzel işler yapmayı düşündüklerini, bunun için basından kendisine destek olmasını isteyen Canbasoğlu, “Yeniyim, hevesliyim, hata yaparsam beni uyarın. Destek vermezseniz küser giderim.” diye konuştu.


SGK’nın tanınır bir kurum olması için çalıştıklarını, ilkokullarda çizgi film gösterimleri, kadınlara yönelik faaliyetler yaptıklarını ifade eden Canbasoğlu, “Hafta ile ilgili çok yoğun bir program hazırladık. Kadınlara özel ilgi gösteriyoruz. Onlarında sigortalı olması için çalışıyoruz. Köy köy geziyoruz. Çünkü 5 milyon tarımda kayıt dışı var. Genelde erkekler tarım sigortalısı oluyor ama, kadınların aklına hiç sigortalı olmak gelmiyor. Kadınlara sigortanın ne olduğunu anlatıyoruz. Bazı kadınlar ‘daha önce gelseydiniz ben şimdi emekli olabilirdim. Bu güne kadar neredeydiniz. ’ diye konuşuyorlar. Biz bütün kadınları sigortalı yapmak istiyoruz. Bunun İŞKUR ve diğer kurumlarla koordineli olarak çalışıyoruz. Avrupalılar için diyorlar ki dünyayı geziyorlar. Tabi ki kardeşim kendi de emekli eşi de emekli. Tabiî ki gezebilir. Kadınlarımızın da emekli olması, eşleriyle birlikte dünyaya gezmelerini istiyoruz. Artık seyahat eskisi kadar pahalı da değil. ” şeklinde konuştu.


Bu işi basınla birlikte yapacaklarını ifade eden Canbasoğlu, “Bu işte beraberiz. Ben yeniyim, hevesliyim. Hata yapabilirim. Beni desteklemezseniz küser giderim” ifadelerini kullandı. Siyasete atılacak söylentilerini ise Canbasoğlu; “Kur’an-ı Kerim’e el basarım böyle bir şey yok. Siyaset benim işim değil. “ diye konuştu.


ASKERLER TERHİS OLURKEN UYARILACAK


Askerlerin terhislerinden sonra sigortasız çalışmamaları için Garnizon Komutanlığı ile işbirliği yapıp terhis olacak askerleri bilgilendireceklerini vurgulayan Canbasoğlu, “Askerlerin sivil hayata döndüklerinde sigortasız çalışmamaları konusunda uyaracağız.Bu konuda Garnizon Komutanlığı ile işbirliği yapacağız.” dedi.


ART NİYETLİ SAĞLIKÇILAR TAKİPTE


SGK’nın açıklarından bir tanesi sağlık giderleri olduğunun altını çizen Canbasoğlu, art niyetli sağlıkçıların takip edildiğine dikkat çekti. Canbasoğlu, şunları kaydetti: “ Bizim sistemimizde 1 yıl içinde hasta kaç kere hastaneye gitmiş, hangi ilaçları kullanmış, hangi doktor ne ilacı vermiş, kötü niyetli sağlıkçı var mı? Kötü niyetli hasta var mı? biz bunları artık görüyoruz. Genel Merkez risk odaklı bir merkez kurdu. Ekran kızarıyor. Bu işte bir üçkağıt var. Şurada kötü niyet var. Şuna bakın diyoruz ve buraya müfettiş geliyor. O doktorları izlemeye alıyoruz. “


2010 yılında SGK Genel Müdürlüğü’nün yılda 8 ile 11 hastaneye giden 2 milyon aileyi tespit ettiğini, bu kapsamda Sakarya’da 33 bin kişi olduğunu dile getiren Canbasoğlu, bu ailelerin durumunu üniversite ile birlikte araştıracaklarını söyledi. Canbasoğlu, “Sakarya’da da 33 bin kişi var. Burada üniversite devreye girmeli. Bunlara sorulmalı ‘Emekli misin? çalışıyor musun? Emekliysen önce nerede çalıştın. Bu araştırılsın . Belki dede bunların çoğu kanser çıkacaktır. Bu verilerden hangi işyerlerinin kanser raporu bile çıkabilir. Bu konuda Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile bir çalışma yapacağız.” ifadelerini kullandı. 



''Destek Olmazsanız Küser Giderim''
destek, giderim, kadın, mudur, olmazsaniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder