12 Mayıs 2013 Pazar

Model Uçaklar Gösteri Yaptı harp, hava, model, uçağını, yarışmasına

Model Uçaklar Gösteri YaptıModel Uçaklar Gösteri Yaptı VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Hava Harp Okulu’nun geleceğin uçağını tasarla yarışmasına katılan 14 model uçak havada gösteri yaptı. Yarışmaya katılan uçaklar, havalandıktan bir süre sonra yere paraşüte su şişesi bıraktı. Yarışmacılar, uçakları uzaktan kumanda ile kontrol etti.


Yarışmada, Ankara Model Uça’ı birinci gösteride birinci, ikinci gösteride ise üçüncü oldu. Teknik Üniversitesi model uçağı da ikici seçildi.


Yarışmada birinci olan Ankara Model Uçağı takım lideri İsmail Yücel, uçağın özelliklerinden bahsetti. Yücel, “Bu uçak özel bir görev için tasarlandı. Boş uçmuyor. Üzerindeki 3 tane su şişesini taşıyarak yere bırakıyor. Bir su şişesini de sırtında taşıyor. 3 kiloluk yükü rahatlıkla taşıyabiliyor.” dedi.


Hava Harp Okulu öğrencilerinin tasarlayıp, yarışmada dördüncü olan uçağın takım lideri Recep Salım ise, “Uçağı yapmadan önce uçağımızın ne kadar yükü taşıyabileceğini tahmin etmeye çalıştık. Şu anda uçağın en boş hali 5 kilogram. Yarışmanın koşullarına göre 3 görevi yerine getirebilecek bir tasarım ortaya çıkardık.” ifadelerini kullandı.


Yarışmada dereceye girenlere Hava Harp Akademisi tarafından ödül verildi.



Model Uçaklar Gösteri Yaptı
harp, hava, model, uçağını, yarışmasına

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder