5 Mayıs 2013 Pazar

Mersin İdman Yurdu'nda İki Acı Kayıp haber, mersin, mersin haberi, mersin idmanyurdu'nda iki acı kayıp, mersin idmanyurdu'nun efsane kaptanlarından alp sümeralp ile eski yöneticilerinden asım ilba

Mersin İdman Yurdu'nda İki Acı KayıpMersin İdman Yurdu'nda İki Acı Kayıp VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

İstanbul’da 1938 tarihinde dünyaya gelen, futbolculuğu döneminde hiç kırmızı kart görmeyen, centilmenliği ve efendiliği ile tanınan Alp Sümeralp, perşembe günü kanser tedavisi gördüğü Adana Acıbadem Hastanesi’nde 75 yaşındayken öldü. ‘Futbolun Efendisi’ olarak tanınan, ‘Kaptan’ lakaplı Alp Sümeralp’in Müftü Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Mersin eski Belediye ve Mersin İdmanyurdu eski başkanlarından Kaya Mutlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yürekli, Teknik Direktör Hakan Kutlu ve yardımcıları, Mersin İdmanyurdu Onursal Başkanı Hacı Bayram Birinci, eski takım arkadaşları, Mersin İdman Yurtlular Derneği Başkanı Yalçın Kurtuluş da katıldı. Cenaze töreninde gözyaşlarına boğulan eşi Zeynep Sümeralp ile oğlu Ekrem Sümeralp, güçlükle ayakta durabildi. Kaptan Alp Sümeralp’in Mersin İdmanyurdu bayrağı örtülü cenazesi Şehir Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.


SÜMERALP KİMDİR?


Konya Tahirpaşa Parkı’nda, küçük yaşlarda futbol oynarken keşfedilen ve oradan Konya İdmanyurdu genç takımına alınan Alp Sümeralp, Orhan Gürsel’in kaptanlığı döneminde Konya İdmanyurdu A takımında top koşturdu. Daha sonra Yolspor ve Şekerspor’da oynayan Alp Sümeralp, 1962-63 sezonunda Çukurova İdmanyurdu’na transfer oldu. Daha sonra Mersin İdmanyurdu adını alan camiada 12 yıl formasını giyen 8 yıl aralıksız takım kaptanlığını yapan Alp Sümeralp, ‘Kaptan’ lakabıyla anılıyordu.


ASIM İLBA’DA DEFNEDİLDİ


Bir süreden bu yana akciğer kanseri tedavisi gören ve kurtarılamayan müteahhit, Mersin İdmanyurdu eski yöneticilerinden Asım İlba da, cuma günü yaşamını yitirdi. İlba’nın Muğdat Camii’nde kılınan cenaze törenine, aile fertleri, arkadaşları ve Mersin Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü personelleri katıldı. Asım İlba kılınan öğle namazı sonrası Şehir Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.


AŞ(AP/AÖ) FOTOĞRAF


MERSİN İDMAN YURDU'NDA İKİ ACI KAYIP


MERSİN İDMAN YURDU'NDA İKİ ACI KAYIP


MERSİN İDMAN YURDU'NDA İKİ ACI KAYIP


MERSİN İDMAN YURDU'NDA İKİ ACI KAYIP



Mersin İdman Yurdu'nda İki Acı Kayıp
haber, mersin, mersin haberi, mersin idmanyurdu'nda iki acı kayıp, mersin idmanyurdu'nun efsane kaptanlarından alp sümeralp ile eski yöneticilerinden asım ilba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder