7 Mayıs 2013 Salı

Mamak Çöplüğü Orkidelerle Süslendi çöplüğü, mamak, oluşturduğu, orkidelerle, renklerin

Mamak Çöplüğü Orkidelerle SüslendiMamak Çöplüğü Orkidelerle Süslendi VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Çoğunluğu beyaz olmak üzere, mor, bordo ve değişik renklerin oluşturduğu birbirinden farklı desen ve yapıları orkideler, çöplüğün yeni simgesi olmaya aday.


Mamak çöplüğüne geçen yıl sonunda getirilen 1300 orkide fidesinin, sera içerisinde 300 metrekarelik bir alanda, özel bakımı ile başlayan çalışma, Ankaralı Orkide meraklıları için güzelliğe dönüştü.


Geçmişte olumsuzlukların kaynağı olarak bilinen çöplük, Ankara Büyükşehir ’nin uyguladığı “Ankara Katı Atık Projesi” ile gelişmenin, güzelliklerin merkezi oldu.


Islah çalışmalarının ardından “Endüstri Parkı” kimliğine kavuşan bölge, ağaçlandırma seferberliği, seralarda yetiştirilen domates ve çilek gibi tarımsal faaliyetlerle oluşan olumlu imaj, özel olarak getirilen orkide fidelerinin açan çiçekleriyle zenginleşti.
Yoğun bir bakım aşaması ile serada çiçek açan orkide çiçeklerinin Ankaralılardan yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken yetkililer, gelen talep ve tecrübeleri doğrultusunda önümüzdeki aylarda Orkide çiçeği üretimine de geçmeyi planladıklarını söyledi.


-NARİN VE NAZLI YAPISIYLA ORKİDE-


Mamak Çöplüğü, çevre dostu “Endüstri Parkı” kimliği ile bölgedeki gelişimin odak noktası olarak şimdi de orkide meraklılarının uğrak bölgesi haline geldi.


Tropikal bir ortamda yaşayabilen, sıcağı seven, fakat doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında yaşamayan bu narin çiçek için serada özel koşullar hazırlandı.
Güneş ışınlarının engellendiği serada gece ve gündüz sıcaklık farkının 6 – 8 dereceden fazla olmadığı 20 – 26 dereceleri sağlandı, yüzde 80’lik nem oranı oluşturuldu.
Serada oluşturulan uygun koşullar ve titizlikle gerçekleştirilen bakımın ardından, değişik renk, desen ve yapılarda açan çiçekler Ankaralı Orkide meraklılarına uygun fiyatlarla sunuluyor.



Mamak Çöplüğü Orkidelerle Süslendi
çöplüğü, mamak, oluşturduğu, orkidelerle, renklerin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder