24 Mayıs 2013 Cuma

Kızılderililer Yağlıdere’de giresun, giresunyağlidere  haberi, kızılderililer, yerel haber, yerel haberler

Kızılderililer Yağlıdere’deKızılderililer Yağlıdere’de VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Kızılşahin kabilesinden Roan Sheena, Perkins Chris, Badis Darnella ve Cliftin Matias, Philadelphia Türk Festival Derneği Kurucu Başkanı Orhan Bayram ile birlikte Yağlıdere Kaymakamı Osman Aydoğan’ı ziyaret etti. Kızılderililer, Giresun fındığı yedi, Türk kahvesi ve çay içti. Kızılderililere Giresun ve Yağlıdere’nin kültürünü anlattıklarını söyleyen Kaymakam Aydoğan, “Amerika’da yaşayan Yağlıdereli vatandaşlarımızın sayısının ilçe nüfusundan fazla olduğunu söyledik. Bu da haliyle dikkat çekti. Çok ilginç buldular. Ayrıca kendilerine yöremiz insanının yaşam biçimini ve ilçede yetişen ürünleri de anlattık. İki kültür arasında zaman zaman ortaya çıkan benzerlikleri konuştuk” diyerek ziyareti değerlendirdi.


İlçeyi gezen ve vatandaşlarla selamlaşan Kızılderililer de, Amerika’dan izne gelen Yağlıdereli bir vatandaşla da sohbet etti. Ziyareti değerlendiren ve grup adına açıklama yapan Cliftin Matias, Türklerin kendilerine gösterdiği yakınlık ve sıcaklıktan oldukça mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:


“Ben New York’ta yaşıyorum. İstanbul ile New York tarih açısından farklı ancak büyük şehirler. İstanbul çok güzel. Hakikaten gezmeye değer ancak Karadeniz’in ayrı bir güzelliği var. Deniz bir tarafta, yeşillik bir tarafta. Arkanızda dağlar. Bilim adamları Kızılderililerle Türklerin bir kan bağı olduğunu ispat etmişler, biz de bunu da hissettik buraya gelince. İnsanların bakışlarından, bize olan sıcaklıklarından bunu hissediyoruz. Türk yürüyüşlerine katılıyoruz. Hem Giresunlu hem de değişik Türk vatandaşlarla karşılaşıyoruz. 12 yıl önce Türk yürüyüşüne katıldım ve arkadaşlar edindim.”


Yağlıdere’de ilçe sakinleri ile fotoğraf çektiren Kızılderililer daha sonra Giresun’a döndü. Kızıldereliler, Aksu Festivali boyuncu kentin değişik mahallelerinde gösteriler yaptı.



Kızılderililer Yağlıdere’de
giresun, giresunyağlidere  haberi, kızılderililer, yerel haber, yerel haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder