2 Mayıs 2013 Perşembe

Köyün Yarısı Yangında Yok Oldu haber, haberler, koyun, köyün yarisi yanginda yok oldu

Köyün Yarısı Yangında Yok OlduKöyün Yarısı Yangında Yok Oldu VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Ahlat Köyü’nde Tevfik Doğru’nun evinde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü, çevredeki ev ve ahırlara da sıçradı. Kontrol altına alınamayan yangında 11 ev, ahırları ile birlikte tamamen yanarak küle döndü. Köylüler, yangına müdahale ederek büyümesini engellemeye çalıştı. Yangın, itfaiye ekiplerine bildirildi. Ahlat Köyü’ne gelen itfaiye aracı alevlere müdahale etmek isterken araç bozuldu ve yangına su sıkılamadı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri, köye diğer araçları göndererek yangına müdahale etmek istedi. Köylüler, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmekte gecikmesi nedeniyle yangının diğer evleri de sardığını öne sürdü.


Yangında, Tevfik Doğru, Şükrü Doğru, Yunus Öncü, Turan Tekkeli, İlhan Çelebi, Muzaffer Çelebi, Erol Tıkış, Recep Takan, Necmi Arpacı ve Salih Arpacı’nın evleri tamamen yanarak küle döndü. Ayrıca rüzgarın etkisiyle giderek büyüyen yangın, diğer evlere de büyük zararlar verdi.


İtfaiye ekipleri, kontrol altına almakta büyük güçlük çektiği yangında, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü arasözleri, Kastamonu İl Özel İdaresi Yangın Söndürme Araçları, Daday ve Taşköprü İtfaiye ekiplerine bilgi vererek yardım istedi. Köye çok sayıda araç sevk edilmesine rağmen bir türlü kontrol altına alınmayan yangında, evler yanmaya bırakıldı. Ayrıca yangına köylüler, kendi imkanlarıyla da seferber oldu. Köylüler, yangından kendi evlerini kurtarabilmek için canla başla çalıştı. Bazı kişiler, kovalara su doldurarak yangına müdahale etmek isterken bazıları ise, hortumla su tuttu.


Köylüler, gözleri önünde yanan evlerine çaresiz bir şekilde sadece bakmakla yetindi. Evleri yanan bazı kişiler ise, gözyaşlarını tutamadı. Yoğun dumanın çıktığı yangında, İtfaiye erleri ve köylüler dumandan etkilenerek zehirlenme tehlikesi geçirdi.


Yangından sonra olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Kızılay Kastamonu Şubesi’ne bağlı ekipler intikal etti. AFAD ve Kızılay’ın köyle evi yananlar için çadır kuracağı ve yemek dağıtacağı belirtildi.


Köy Muhtarı Salim Arpacı, itfaiye ekiplerinin köye geldikleri esnada alevlerin ikinci eve sıçradığını fakat itfaiye aracının bozuk olması nedeniyle hortumla su sıkamamasından dolayı yangının büyüdüğünü söyledi. Muhtar Arpacı, evsiz kalanlar için hayırsever ve yetkililerden de yardım istedi. Ayrıca yangın sonrası kovanları yanan arılar, sıcaklığında etkisiyle köylülere saldırdı.



Köyün Yarısı Yangında Yok Oldu
haber, haberler, koyun, köyün yarisi yanginda yok oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder