26 Mayıs 2013 Pazar

Kılıç: Alkol Yasası Geriye Gidiş Değildir alkol, bakan, geriye, gidiş, kılıç

Kılıç: Alkol Yasası Geriye Gidiş DeğildirKılıç: Alkol Yasası Geriye Gidiş Değildir VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli açılış ve temel atma törenleri için bugün Sivas’a geldi. Valiliği ziyaret eden Kılıç ve Yılmaz, ilde yapılacak yurt ve benzeri projelerin taslak resimleri inceledi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç valilik çıkışında Meclis’ten geçen alkol satışıyla ilgili yeni düzenleme konusunda açıklamalarda bulundu. Yeni düzenlemeyi çok doğru ve çağdaş bir kanun olarak nitelendiren Bakan Kılıç, Avrupa ülkelerinin hemen hemen tamamında buna benzer düzenlemeler olduğunu söyledi. Avrupa’nın bu tür önlemlere yıllar önce geçtiğini, özellikle spor hukuku alanında yaşanan sorunların çözümü amacıyla alkol satılan ve tüketilen yerlerle ilgili kısıtlayıcı düzenlemeler yapıldığı görüşünü savunan Bakan Kılıç, İngiltere, Hollanda, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin holiganizmin önüne geçebilmek için bu kararları uyguladığını anlattı. Bakan Kılıç şunları söyledi:


“Hiç kimse alkol satılan mekanlar, satılabilecek saatler, reklam ve sponsorluk bağlamında yapılan kısıtlamalardan farklı anlamlar çıkarmamalıdır. Bu bir geriye gidiş değildir. Bu bir yasakçılık değildir. İşlem yasaklayıcı değil düzenleyici bir işlemdir ve Anayasanın gereklerine göre dizayn edilmiş bir işlemdir. Anayasanın 58′inci maddesi çok açıktır. Devlet gençleri alkol ve uyuşturucu madde bağımlığından korumakla görevlidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu konuda atması gereken adımları Meclis’te kabul edilen kanunla yasal alt yapıya kavuşturmuş bulunmaktadır.”


Yeni çıkan kanunla birlikte stadyumlar ve spor salonlarına alkol satışı yasağı getirildiğini hatırlatan Suat Kılıç, “Spor alanlarında alkolün ne işi var. Stadyumlarda alkol satışının ne işi var. Spor alanında, spor salonunda, spor kulüplerinde ve sportif takımlarda alkol reklamlarının ne işi var. Dünyada yapılan düzenlemeler bu yönde. Hiç kimse bunu farklı bir bağlamda değerlendirmemeli, bu bir yasaklama değil bu bir düzenlemedir” diye konuştu.


Bakan Kılıç, Türkiye’de spor alanlarında, sportif müsabakaların öncesinde ve sonrasında çıkan olayların çoğunun nedeninin aşırı alkol tüketimi olduğunu sözlerine ekledi.



Kılıç: Alkol Yasası Geriye Gidiş Değildir
alkol, bakan, geriye, gidiş, kılıç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder