6 Mayıs 2013 Pazartesi

Kano Yarışlarında Kupa Sevinci bursa, büyükşehir, kano, kupa, yarışlarında

Kano Yarışlarında Kupa SevinciKano Yarışlarında Kupa Sevinci VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kano Federasyonu işbirliği, Bursa Valiliği ve Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle Bursa’da ilk kez Uluabat Gölü’nde gerçekleştirilen Kano Yarışları, Gölyazı’da iki gün boyunca heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu.


Kano yarışlarına Bursa Büyükşehir Spor Kulübü, Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü ve İznik Spor Kulübü’nün yanı sıra Şişecam Çayırova Spor, Anadolu Hisarı Kürek Spor, Ardeşen Spor Kulübü, Ruba Doğa Sporları Kulübü, İTÜ Spor Kulübü, Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü, Zigana Doğa Sporları Kulübü, KATÜ, 222 Gençlik ve Spor Kulübü, Odunpazarı Gençlik ve Spor Kulübü, Eskişehir GHSİM, Rize Adrenalin Doğa Spor Kulübü, Çarşamba Belediye Spor Kulübü, Canik Gençlik Spor Kulübü, Adana Kano Spor Kulübü ve Akademi Gençlik Spor Kulübü takımları katıldı.


İki gün boyunca sporcuların kıyasıya mücadele ettiği turnuvanın sonunda, dereceye giren sporculara madalyaları, takımlara da kupaları törenle verildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın bu dönemde spor kenti kimliğiyle de öne çıkması adına yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.


Altepe, Bursa’da futbolun yanı sıra sporun tüm branşlarını önemsediklerini kaydederek, “Gölyazı’da ‘Spor Kenti Bursa’ hedefimize yakışan bir organizasyonu gerçekleştirdik. Bursa’mızın turizm beldesi olan Gölyazı, sporunun desteklendiği bir programa ev sahipliği yaptı. sporunun tüm branşlarının desteklenmesini önemsiyoruz. Bursa’da bugüne kadar yeterince öne çıkamayan su sporlarından kano branşının tanıtılması adına önemli bir organizasyona imza atıldı.” dedi.


Sporun tüm branşlarının vatandaşlar buluşmasının önemine işaret eden Altepe, “Asıl önemli olan bu tür sporların kent merkezinde de vatandaşlarla buluşmasıdır. Bu da kano sporu , yapımını sürdürdüğümüz Hüdavendigar Kent Parkı’nın tamamlanmasıyla, yanındaki Nilüfer Çayı’nda kano yarışları uygun ortam sağlanmasıyla yakında gerçekleştirilecektir.” diye konuştu.


Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da Bursa’da sporun gelişmesi adına Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının çok önemli olduğunu vurguladı.


Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay ise organizasyondan dolayı heyecan duyduğunu belirterek, “Uzun çalışmalar sonucu Bursa’da ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla, yeni bir federasyon olmamıza rağmen kano sporunun desteklenmesi noktasında önemli bir adım attık. Bursa’nın çabalarımıza destek vermesi bizi mutlu .” diye konuştu.



Kano Yarışlarında Kupa Sevinci
bursa, büyükşehir, kano, kupa, yarışlarında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder