11 Mayıs 2013 Cumartesi

Haydar Aliyev Petkim’de Anıldı aliyev, anıldı, haydar, haydar aliyev ormani basin daveti, petkim’de

Haydar Aliyev Petkim’de AnıldıHaydar Aliyev Petkim’de Anıldı VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının söylenmesiyle başlayan, Petkim çalışanları ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Aliyev’in, siyasi mücadelesi “ikinci vatanım” dediği Türkiye’ye verdiği değer ve iki kardeş ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yolunda yaptığı hizmetler anlatıldı. Törenin açılışında konuşan Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, Türk halkının gönlünde Mustafa Kemal Atatürk’ün değeri Azerbaycan halkının Haydar Aliyev’e duyduğu sevgi ve bağlılığın aynı olduğuna dikkat çekti.


Aliyev’in 80 yıllık ömründe çok çetin siyasi mücadeleler sonucunda edindiği bilgi ve deneyimi, Azerbaycan’ın bağımsızlığına kavuşması ve kalkınmasında kullandığını kaydeden Korkut, “Azerbaycan’ın bu büyük önderi, dost ve kardeş ülke Türkiye ile tarihimizin derinliklerinden gelen bağların güçlendirilmesine, iki ülkenin refahı paylaşmasında kader ortaklığı yapmasına büyük değer atfetti. Tarihe geçen ve Türk-Azeri kardeşliğinin anayasası olarak her daim anımsanan ’Biz bir millet, iki devletiz’ ülküsü de Headar Aliyev’e aittir” dedi. Bugün Azerbaycan’ın, Aliyev’in fikirleri ve politikalarının devamını sağlayan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in uzak görüşlülüğü ile, dünyanın en hızla gelişen ülkelerinden biri haline geldiğini hatırlatan Korkut, “Merhum Aliyev’i huzurlarınızda bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Özümüz bir, sözümüz bir, kaderimiz bir, kıvancımız bir. Türkiye’de ya da Azerbaycan’da yaşamamızın çok da önemi yok” dedi.


“BİR TÜRKİYE SEVDALISI”


Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürü ve Petkim Üyesi Büyükelçi Hulusi Kılıç ise, Azerbaycan’da 2008-2012 yılları arasında Türkiye Büyükelçisi olarak görev yaptığını hatırlattı. Bu süre içinde Azerbaycan’ın hızlı kalkınmasına ve artan refahına tanık olduğunu kaydeden Kılıç, “En büyük üzüntüm 2003’te vefat eden Haydar Aliyev’in 2006 yılında gerçekleştirilen Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru hattının açılışında olmamasıydı. Kendisi bu proje için çok büyük emekler verdi. Türkiye’nin bu proje içinde olup kazanmasını istiyordu” dedi.


“AZERBAYCAN’I DÜNYA SAHNESİNE ÇIKARDI”


Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vidadi Umudlu da merhum Haydar Aliyev’in uyguladığı dış politika stratejisinin önemine değindi. “Asrın Projesi” olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı ile Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı’nın mimarının Aliyev olduğunu kaydeden Umudlu, Azerbaycan’ın bugün bir dünya devleti olmasında Aliyev’in dış politika stratejisinin temel oluşturduğunu ifade etti.


Konuşmaların ardından Anadolu Kartalları folklor grubu, izleyenlere Kafkas danslarından oluşan muhteşem bir gösteri sundu.



Haydar Aliyev Petkim’de Anıldı
aliyev, anıldı, haydar, haydar aliyev ormani basin daveti, petkim’de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder