14 Mayıs 2013 Salı

Hava-iş Başkanı Ayçin: Havanda Su Dövdük haberler, hava-iş, hava-iş başkanı ayçin: thy yöneticileriyle görüşmemizde havanda su dövdük, thy

Hava-iş Başkanı Ayçin: Havanda Su DövdükHava-iş Başkanı Ayçin: Havanda Su Dövdük VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Greve gitmek için hazırlıklarını yapan Hava-İş Sendikası CHP Milletvekili Süleyman Çelebi aracılığıyla bir araya geldi. Toplantıda, Süleyman Çelebi, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Hava-İş Genel Atilay Ayçin ile THY Yönetim Kurulu Hamdi Topçu aldı.


Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Süleyman Çelebi, bir ara formül düşündüğünü, bir adım atmak için yöneticileri bir araya getirdiğini söyledi. Daha önce yargı kararlarından sonra iş başı yapılacağını söylenen kişilerin işe alınmadığını hatırlatan Çelebi, “Yargıtay’dan da onanan kararlar var. Biraz önce de duyduğuma göre 36 arkadaşımızın Yargıtay’da onanmış kararı var. Bu yargı kararlarının uygulandığı bir başlangıç yapıp diğerlerinin kararları da çıktıkça işe alınmaları şeklinde bir ara formül uygulayalım. Bunun için girişimde bulunduk. Yaptığımız görüşmenin tamamında 5 ay öncesinin bildiğimiz klasik yaklaşımın ötesinde bir yeni yaklaşım yeni bir proje sunulmadı.” diye konuştu.


“YARIN GECE HERKES BOYUNUN ÖLÇÜNÜSÜ ALACAK”


Atilay Ayçin, yaklaşık 1 saat Hamdi Topçu’nun makamında görüştüklerini, ancak büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Bugün 5 aydır söylenenle aynı şeylerin aktarıldığını ifade eden Ayçin, “Dünden bu güne farklı bir şey söylemeyeceksiniz bizi neden çağırdınız. Eğer biz bu sözleşmeyi bugünkü şartlarda imzalayacak olsaydık bunu 5 ay önce imzalardık. Böylece bu güne kadar gelinmemiş olurduk. Yani havanda su dövdük. İşin özeti bu.” ifadesini kullandı.


Yarın gece başlayacak grev uygulamasıyla ilgili de yasaların, hukukun dışına çıkmayacaklarını dile getiren Ayçin, “Yasal zeminde 350 gündür savunduğumuz haklılığımızı sürdüreceğiz. Emniyet noktasında kimsenin bizden bir hata beklememesin. Haklı olduğumuz zeminde haksız konuma düşmek istemiyoruz. Yarın gece herkes boyunun ölçüsünü alacak.” şeklinde konuştu.



Hava-iş Başkanı Ayçin: Havanda Su Dövdük
haberler, hava-iş, hava-iş başkanı ayçin: thy yöneticileriyle görüşmemizde havanda su dövdük, thy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder