5 Mayıs 2013 Pazar

Gökçek İkinci Kez başkan Seçildi ankara, başkan, gökçek, gökçek ikinci kez başkan seçildi ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek, kez

Gökçek İkinci Kez başkan SeçildiGökçek İkinci Kez başkan Seçildi VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanlığı’na ikinci kez seçildi. Almanya’nın Würzburg şehrinde yapılan Birlik Genel Kurulu’nda oy birliği ile yeniden birlik başkanlığı görevine layık görülen Gökçek, Avrupa ödüllü kentler arasındaki işbirliğini güçlendirecek çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini belirtti.


Almanya’nın Würzburg kentinde düzenlenen Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Genel Kurulu’na katılan Başkan Gökçek, üyelerin oy birliği ile yeniden başkanlığa aday gösterildi. Oylama sonucunda oy birliği ile ikinci kez başkanlığa seçilen Başkan Gökçek, kendisini bir kez daha bu göreve layık gören birlik üyelerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür . Gökçek, “Ankaramız için üst üste 4 ödül almış olmam Ankara olarak bize büyük gurur yaşatmıştı. Şimdi de Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği’nin ikinci kez başkanlığına oy birliği ile layık görülmek bize ayrı bir gurur veriyor. Ödüllerin alınmasında emeği geçen başta Belediye Meclis Üyelerimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediyemizin tüm personeline, çalışma arkadaşlarıma ve Ankaralılara bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.


Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanlığı döneminde, son iki yıldır kentler arasındaki işbirliğini güçlendirme hedefiyle çalıştıklarını, çeşitli toplantılar ile sık sık farklı konularda proje paylaşımları gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Gökçek, “İkinci başkanlık dönemimizde de birlik üyesi kentler arasındaki iletişim, etkileşim ve paylaşımı artırarak, Avrupa dayanışmasının en güzel örneklerini hayata geçireceğimize inanıyorum.” diye konuştu.


ANKARA 8 YILDA DÖRT ÖDÜLÜ DE KAZANAN TEK KENT


Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından çeşitli kriterlerdeki değerlendirmeler sonucunda 59 yıldır verilen ödüllere layık görülen 72 kent bulunuyor. AKPM, kentlere en çok 4 ödül verebiliyor. Bunlar; Avrupa Diploması, Şeref Plaketi, Avrupa Şeref Bayrağı ve en büyük ödül olan Avrupa Ödülü. Bu 4 ödülü birden alan Avrupa’da 3 kent bulunuyor. Bu şehirler Viyana, Lahey ve Ankara. Lahey ve Viyana bu ödüllerini 25 yılda kazanma başarısını göstermişken, Ankara Büyükşehir Belediyesi bu 4 ödülü 8 yılda Başkan Melih Gökçek’in başkanlığı döneminde alma başarısını gösterdi.


Türkiye’de, AKPM’nin en büyük ödülü olan Avrupa Ödülü’nü almayı başarabilen tek belediye başkanı da Melih Gökçek oldu. Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği’nde başkanlığa aynı kentin belediye başkanı en çok 2 kez seçilebiliyor.
Gökçek, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği’ndeki ilk başkanlık görevine ise 2011 yılında Ankara’da düzenlenen ve açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan genel kurulda seçildi. Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projelere ilişkin yaptığı sunum ve kent gezisi ile birlik üyelerinin takdirini toplayan Başkan Gökçek, geçen yıl yine Ankara’da gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında da tüm üyeler tarafından ikinci kez başkanlığa aday gösterilmişti.
CİHAN


Gökçek, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanlığı’na ikinci kez seçildi


Gökçek, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanlığı’na ikinci kez seçildi


Gökçek, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanlığı’na ikinci kez seçildi


Gökçek, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanlığı’na ikinci kez seçildi



Gökçek İkinci Kez başkan Seçildi
ankara, başkan, gökçek, gökçek ikinci kez başkan seçildi ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek, kez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder