7 Mayıs 2013 Salı

Gaziantep'te Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali festivali, gaziantep, gaziantepte, haber, haberler

Gaziantep'te Çocuk ve Gençlik Tiyatroları FestivaliGaziantep'te Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivale; yurt içinden tiyatro gruplarının yanı sıra, Hollanda, İspanya, İsveç, Polonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de tiyatro grupları katıldı. Festivalin açılışı nedeniyle belediye önünde toplanan tiyatrocular Masal Park’a kadar kortej yürüyüşü yaptı. Yerli ve yabancı tiyatro gruplarının katıldığı kortej yürüyüşünde yol boyunca palyaçolar gösteri yaptı, çocuklara balon dağıtıldı.


Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Sema Marangoz, çocuklar için yapılan bütün etkinlikleri önemsediklerini kaydederek “Drama tiyatronun çocukların gelişiminde hayata bakış açılarında önemli katkılar verdiğini düşündüğümüz için bu festivalimize ayrı önem veriyoruz. Biz yaptığımız festivallerin sürdürülebilir olmasını çok istiyoruz. Bu yıl bu festivalin ikincisini yapıyoruz ve sonuncu olmamasını temenni ediyoruz. Bunlar önümüzde ki yıllarda devam eden festivaller olmalıdır” dedi.


9 Mayıs’a kadar sürecek festivale katılan tiyatro grupları tarafından çeşitli oyunların ücretsiz sahneleneceği bildirildi.



Gaziantep'te Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali
festivali, gaziantep, gaziantepte, haber, haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder