5 Mayıs 2013 Pazar

Engellerini Spor Yaparak Aşıyorlar engellerini, engellerini spor yaparak aşıyorlar, engelli, spor, yaparak

Engellerini Spor Yaparak AşıyorlarEngellerini Spor Yaparak Aşıyorlar VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde engellilerin topluma kazandırılması amacıyla uygulanan ‘Engelleri Yaparak Aşalım’ projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında 33 engelli sayesinde hayata daha umutlu bakabilecek.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje ile engelli ve çocuklardan oluşan 33 kişilik grup spora başladı. Evlerine mahkûm kalmadan spor merkezindeki sportif faaliyetlere katılan çocuklar, kendilerine gösterilen ilgiden gayet memnun olduklarını belirtti.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erbaa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Raif Ünal, “Spor müdürlüğümüz bünyesinde geliştirdiğimiz ‘Engelleri Spor Yaparak Aşalım’ projesiyle, engelli bireylerin topluma kazandırılması için sporun ne kadar önemli olduğunu hatırlatarak, bu engellerin nasıl ortadan kaldırıldığını da herkese göstermiş olacağız. Gençlerin hayat dolu olduklarını ve nasıl hayata bağlı olduklarını spordaki gayret ve başarılarıyla görüyoruz. Hepsinin farklı bir ilgi alanı ve becerisi var. Onların bu başarılarını hayata nasıl yansıttıklarını en iyi aileleri ve çevrelerinde olan yakınları bilir. Biz bu proje sayesinde onların ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize.” dedi. Ünal, ayrıca projede emeği geçen herkese teşekkür .


Engelli gençlerin spor hocası Abbas Özübek ise öğrencilerle ilgilenirken onların gözündeki mutluğu hissetmenin kendisine tüm yorgunluğunu unutturduğunu söyledi.


Özellikle engelli gençlerin spor sayesinde neleri başarabildiğini gördüklerini kaydeden Özübek, proje kapsamında çocuklarla karate, tekvando ve güreş çalıştıklarını ayrıca basketbol, , masa tenisi oynadıklarını dile getirdi. Engelli gençlerle her türlü sportif faaliyetin içinde olmaya çalıştıklarını kaydeden Özübek, “Onlarla vakit geçirmek beni çok mutlu ediyor. Özellikle de onların gayretleri ile ortaya çıkardıkları yetenekleri, beni daha da mutlu etmekte. Ailelerinin bizlere söylediği güzellikler, bize bu projenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.” diye konuştu.


Engelli gençler de salonda spor yaparak keyifli vakit geçirmekten ve sevdikleri sporları yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.
CİHAN


Engellerini spor yaparak aşıyorlar


Engellerini spor yaparak aşıyorlar



Engellerini Spor Yaparak Aşıyorlar
engellerini, engellerini spor yaparak aşıyorlar, engelli, spor, yaparak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder