15 Mayıs 2013 Çarşamba

Çok iddialı gelmişti; ama.. çok, dünya, haber, haberler, iddialı

Çok iddialı gelmişti; ama..Çok iddialı gelmişti; ama.. VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Facebook ve HTC işbirliğinde geliştirilen HTC First, Facebook Home uygulamasını kullanan telefondu. Uzun süre beklenen ve piyasaya sürüldüğü günlerde büyük ilgi görmesi beklenen telefon kısa süre içinde kıyasıya eleştirilmeye başlandı. Bu günlerde Amerikalı servis sağlayıcı AT&T telefonu iki yıllık sözleşmeyle 99 dolara satıyordu. Ancak şimdi gelen First satışlarından memnun olmayan firmanın artık ümidini yitirdiğini gösteriyor.


Yüklendiği telefonu bir anlamda Facebook telefonuna çeviren Home uygulamasını tanıtmak amacıyla üretilen HTC First, hem uygulamanın aldığı eleştiriler, hem de benzer telefonlara kıyasla zayıf olması nedeniyle beklenen satışları yakalayamadı. AT&T bunun üzerinde önce inanılmaz bir fiyat indirimine gitti: İki yıllık kullanım sözleşmesine imza atanlar HTC First’e sadece 0,99 dolar ödeyerek sahip olabiliyordu. Ancak anlaşılan bu önlem de başarısız oldu çünkü firma bir hafta boyunca sadece 15.000 adet HTC First satabildi. Bunun üzerine bütün ümidini yitiren firma, HTC First satışına son verdi.


Daha sonra Android’li başka telefonlara da yüklenebilmesi için Google Play Store‘da kullanıma sunulan Facebook Home ilk birkaç gün içinde 500.000 kez indirildi. Ancak kullanıcı tepkilerinin olumlu olduğunu söylemek zor: Ortalama 5 üzerinden 2,2 puan alan uygulama kullanıcıların %50′sinden ancak 1 puan alabildi.



Çok iddialı gelmişti; ama..
çok, dünya, haber, haberler, iddialı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder