19 Mayıs 2013 Pazar

Bir Ailenin Senelik Haberleşme Gideri ailenin, btk, haberleşme, senelik, telkoder

Bir Ailenin Senelik Haberleşme GideriBir Ailenin Senelik Haberleşme Gideri VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Türkiye’de bir ailenin senelik haberleşme giderinin bin 320 TL olduğunu duyurdu.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) rakamlarından da yararlanan dernek; bir internet, bir cep telefonu ve bir sabit telefon aboneliği bulunan ailenin aylık ortalama haberleşme giderinin ise 110 TL olduğunu bildirdi.


TELKODER verilerine göre ortalama olarak sabit telefona aylık 22 TL, cep telefonuna 22 TL ve internet hizmetine de 40 TL harcanıyor; bunlara devlete ödenen toplam 26 TL Katma Değer Vergisi ve Özel İletişim Vergisini de ilave etmek gerekiyor.


Çekirdek ailenin tüm bireylerinin cep telefonu kullandığı göz önünde bulundurulduğunda 110 TL olan haberleşme gideri 204 TL’ye çıkıyor.


Bir internet, bir cep telefonu ve bir sabit telefon aboneliği bulunan bu ailenin üyelerinin cep telefonu kullandığı varsayıldığında ise senelik haberleşme gideri ortalama 2 bin 451 TL’ye dayanıyor.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, haberleşme hizmetlerinin bu dönemde büyük bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek, “Eskiye göre cep telefonumuzla daha çok sohbet ediyor, internet başında daha çok vakit geçiriyoruz. Haberleşme hizmetleri tek özel hayatımızda değil çalışma hayatımızda da giderek önem taşıyor. Bu durumda haberleşme giderlerimiz de artıyor doğal olarak. Daha uygun fiyata kaliteli hizmet almamız elbette mümkün. Faaliyetlerini kanunlara uygun yapan, yatırımını yapmış alternatif işletmeciler sayesinde tüketicilerin kaliteli ve uygun maliyetli hizmetler alması daha kolay hale geliyor. TELKODER’in sabit telefon ve internet hizmeti sunan çok sayıda üyesi bulunduğunu, önünün açılması halinde mobil telefon hizmetine de yakında başlanacağını hatırlatmalıyım.” dedi.



Bir Ailenin Senelik Haberleşme Gideri
ailenin, btk, haberleşme, senelik, telkoder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder