12 Mayıs 2013 Pazar

Bahar Şenliğinde Japon Esintisi bahar, bursa, haftası, japon, münasebetiyle

Bahar Şenliğinde Japon EsintisiBahar Şenliğinde Japon Esintisi VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Şenlikte, Japon Haftası münasebetiyle BTÜ ve Uluyama Türk Japon işbirliğiyle ‘Japon kültürü’ söyleşisi gerçekleştirildi. Japon konuklar ayrıca şenlikler kapsamında Ku- Budo ve Origami gösterisi yaptı. Uçak mühendisi ve aynı zamanda jujutsu dövüş ustası olan Yasushi Kajitsuka, bu sanatın 400 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Yasushi Kajitsuka, samurayların 11. asırda savaşmak için kullandıkları teknikleri günümüzde sanat ve kültür olarak yaşatmaya çalıştıklarını dile getirdi.


Uluyama Türk Japon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kaplan, Japonların bilimde kaydettikleri başarıları, geleneklerine sahip çıkan bir toplum olmaları ile ilişkilendirdi. Yasushi Kajitsuka’nın özellikle Kata tekniğinin bilimsel gelişime zemin hazırladığını söyleyen Kaplan, bilginin kaybolmaması ve nesilden nesile aktarılmasının bu teknik ile sağlandığının altını çizdi.


BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, BTÜ 1. Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu program ile Japon kültürünün tanıtılmasının amaçlandığını söyledi.



Bahar Şenliğinde Japon Esintisi
bahar, bursa, haftası, japon, münasebetiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder