24 Mayıs 2013 Cuma

Alkol Yasasına AİLEDER'den Destek alkol, alkol yasasına aileder den destek, destek, kanun, yasasına

Alkol Yasasına AİLEDER'den DestekAlkol Yasasına AİLEDER'den Destek VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışma Derneği (Aileder) kanun teklifinin ailenin ve gençlerin korunması anlamında yararlı olduğunu ve desteklediğini açıkladı. Yönetim Kurulu Fatih Kılıçarslan, aile içi geçimsizlik ve şiddetin bir numaralı sorumlusunun alkol olduğunu belirterek, alkolün kişisel bir olgu değil, toplumu derinden yaralayan bir tehlike olduğunun altını çizdi.


Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) hararetli tartışmalara neden olan alkol yasasına bir destek de Aileder’den . Dernekten yapılan yazılı açıklamada, kanun teklifinin ergenlik döneminde bulunan gençlerin ruhsal gelişimleri açısından yararlı olduğu belirtildi.


Derneğin yönetim kurulu başkanı Kılıçarslan, alkol ürünlerinin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, özendirme ve etkinlik yapılamayacak olması ve alkollü araç kullanan sürücülere 700 TL para cezası ve sürücü belgesine 6 ay süreyle el konulacak olmasının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesini önemsediklerini dil getirdi.


Yasa teklifini yerinde bir karar olarak gördüklerini belirten Kılıçarslan, “Alkolün insan sağlığına zararının yanında belki de en önemli zararı topluma ve aileye verdiği zararlardır. Ülkemizde işlenen suçların ve gerçekleşen kazaların çok ciddi bir oranı alkolden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle alkol kişisel olduğu kadar, belki de daha fazla, toplumsal bir sorundur. Aile içi geçimsizliklerin, kavgaların, şiddetin ve boşanmaların da bir numaralı sorumlusu alkoldür. Bu nedenle, alkol ile mücadelede toplum olarak bilinçlenmek çok önemlidir. Alkol kişisel bir eğlence aracı değildir. Toplumu ve aileyi derinden yaralayan bir tehlikedir.” dedi.



Alkol Yasasına AİLEDER'den Destek
alkol, alkol yasasına aileder den destek, destek, kanun, yasasına

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder