2 Mayıs 2013 Perşembe

Akil İnsanlar Cemevi Ziyaret Etti anadolu, bölgesi, doğu, grubu, tuncelide

Akil İnsanlar Cemevi Ziyaret EttiAkil İnsanlar Cemevi Ziyaret Etti VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Can Paker başkanlığındaki Doğu Anadolu Bölgesi grubu, Tunceli’de kutlamalarına katıldıktan sonra sırasıyla Cemevi dedeleri, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, esnaf ve vatandaşlarla araya geldi. Cemevi’ni ziyaret eden gruba, cemevi dedesi Ali Ekber Yurt tarafından Alevilerin taleplerini içeren dosya sunuldu. gazetecinin Alevilerin süreçle ilgili kaygıları olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine Cem Vakfı Başkanı ve grup üyesi Prof. Dr.İzzettin Doğan, “Alevilerin bu sürecin dışında bırakıldıkları hissiyatını ben de sezdim. Bu her yerde dile getiriliyor. Arkadaşlarım, inanç özgürlüklerinin anayasa güvencesine alınmasını doğal hak görüyor ve söylüyorlar. Anayasa yurttaş yasalar önünde eşittir diyor ama herkesten vergi toplanıyor, Alevilere tek kuruş vergi dönmüyor. Sadece Diyanete sunuluyor. Bu grubu oluşturan arkadaşların bu konuda fikirleri var.” dedi.


Cemevi ziyaretinin ardından Tunceli Belediyesi’ni ziyaret eden grup üyeleri Belediye Başkanı Edibe Şahin’le görüşerek görüş alışverişinde bulundu. Esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelen Akiller Grubu, esnaf ve vatandaşların çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.


Yarın, ildeki siyasi parti, sivil toplum örgütü, gazeteciler ve akademisyenlerle de görüşmeler gerçekleştirecek olan Akiller İnsanlar, daha sonra ilden ayrılacak.



Akil İnsanlar Cemevi Ziyaret Etti
anadolu, bölgesi, doğu, grubu, tuncelide

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder