3 Mayıs 2013 Cuma

Akil İnsanlar Barış İçin Mum Yaktı akil, barış, haber, heyeti, insanlar

Akil İnsanlar Barış İçin Mum YaktıAkil İnsanlar Barış İçin Mum Yaktı VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Akil insanlar heyeti üyeleri, bugün saat 10.30′da, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanat önderleriyle bir araya gelerek görüş ve önerilerini dinledi. Toplantıyı yöneten Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzetin Doğan, “Toplantı son derece verimli geçti. Tunceli halkı çok duyarlı, demokrasi konusunda çok hassas bir toplum. Taleplerini son derece medeni ve mantıklı bir şekilde bizlere ilettiler. Bizler de bu ve talepleri gerekli yerlere kesinlikle ileteceğiz. Gittiğimiz iller içinde Tunceli en farklı olan ilimizdi. Kültür seviyesinin yüksek olması, buranın güzelliğine güzellik katıyor” dedi.


Bugünkü çalışmalara özel işleri nedeniyle katılmayan Abdurrahman Dilipak, sabah saatlerinde kentten ayrılırken diğer 8 kişilik Akil İnsanlar Heyeti, daha sonra saat 14.00′da kent merkezinin girişinde bulunan, Munzur ile Pülümür Çayları’nın birleştiği noktada yer alan ve Alevi inancında kutsal olarak sayılan Gola Çetu ziyaretine giderek, mum yakıp, barış için dua etti. Burada yaşlı Tunceliler tarafından karşılanan Akil İnsanlar Heyeti’ne, Hızır Aleyhiselam’ın da kullandığına inanılan puşiler dağıtıldı. Hızır puşisini boyunlarına takan heyet üyeleri, daha sonra hep birlikte mum yakıp, dua ederek, barış dileğinde bulundu.


Heyette yer alan gazeteci Sibel Eraslan, “İki suyun birleştiği yerde, insanların kurtsal saydığı bu mekanda, bizler barış için dua edeceğiz, mum yakacağız” dedi.


Heyet üyelerinden Can Paker ise, “Tunceli’ye gelmekten son derece mutluyuz. Burada tek bir dilek dileyeceğiz, insanlar mutlu olsun, barış gelsin ve hep barış içinde yaşayalım” diye konuştu.


Toplu hatıra fotoğrafı çektiren grup üyeleri, daha sonra ellerindeki mumları barış dileğinde bulunduktan sonra yakarak koydu.


Akil insanlar heyeti ziyaretten ayrılacağı sırada yanlarına yaklaşan 80 yaşındaki Mustafa Yıldız adlı vatandaş heyet üyelerine, “Buraya neden geldiniz ki? Önce Ankara’da barışın TBMM’de, 4 siyasi parti var, kendi aralarında kavgalı. Önce onlar kendi arasında barışsın, sonra bize gelseydiniz. Bizim haklarımız ne olacak? Alevi hakları ne olacak? Biz vergi ödüyoruz ama bize Cemevleri’ne yardım edilmiyor” diye konuştu.


Akil insanlar grubu, Yıldız’a, “Mesajını aldık” diyerek ziyaret yerinden ayrıldı. Tunceli Üniversitesi’ne giden heyet üyeleri, burada örgenci ve öğretim üyeleri ile yapılacak toplantıyla katıldıktan sonra akşam saatlerinde Erzincan’a gitmek üzere Tunceli’den ayrılacak.



Akil İnsanlar Barış İçin Mum Yaktı
akil, barış, haber, heyeti, insanlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder