2 Mayıs 2013 Perşembe

Ağrı Dağı Korhan Yaylası'nda Piknik Keyfi ağrı, haber, haberi, igdir, korhan

Ağrı Dağı Korhan Yaylası'nda Piknik KeyfiAğrı Dağı Korhan Yaylası'nda Piknik Keyfi VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Korhan Yaylası’nda düzenlenen piknikte Vali Ahmet Pek, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, iş adamları ve vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çektiler. Vali Pek yaptığı açıklamada, 1 Mayıs işçi bayramı dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, etkinliğe çok sayıda davetlinin katıldığını söyledi. Pikniğin Korhan Yaylası’nda düzenlenmesinin önem arz ettiğini ifade eden Pek, ”Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylası hem isim olarak çok bilinmesi, hem de Ağrı Dağı eteklerinde yer alan önemli bir yayladır.”dedi.


Vatandaşların bu bölgeye gelmek için talepleri olduğunu belirten Pek, şöyle konuştu: ”Halkımız burada piknik yapmak ve doğanın tadını çıkarmak için talepte bulunuyorlardı. 1 Mayıs bahar bayramı dolayısıyla şehirde olumsuzluklar yerine Iğdır halkı olarak burada piknik yapmaya geldik. Devlet kurumları, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız bu alana gelerek, doğanın tadını çıkarıyoruz. Burada baharın ilk gününü kutladık. Hem de vatandaşlarımız aileleriyle birlikte güzel bir gün geçirmeye çalışacaklar. Daha önce halkımız bu bölgelere gelmeye çekinirdi. Terör nedeniyle çeşitli sorunlarla karşılaşmamak için buraya gelmezlerdi. Ama bugün herkes rahat bir şekilde bu bölgeye gelerek gönüllerince eğleniyor. Herhangi bir güvenlik önlemi alma gereği duymadık. Sonuçta insanımız bu ülkenin milleti olarak her toprağına adım atmak yaşamak ve görmek arzusu içerisinde.”


Çözüm sürecinin bölgeye önemli etkisinin olduğunu anlatan Pek, şunları kaydetti: ”Çözüm sürecinin bölgeye ciddi manada etkisi var. Son 3-4 aydır ülkemizde çok büyük sorunlar yaşanmıyor. Bütün insanımız bu huzura ve rahata canla başla sarılmış durumdalar. Umarım hep böyle devam eder. İnsanlar buralara gelmek için çok istekliydiler. Iğdır’ın şehir merkezi çok sıcak olduğu için, insanlar bu bölgeye geliyor. Herkesin arzusu huzur ve barış içerisinde yaşamak, umarım öyle de olur.”



Ağrı Dağı Korhan Yaylası'nda Piknik Keyfi
ağrı, haber, haberi, igdir, korhan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder