2 Mayıs 2013 Perşembe

1 Mayıs Zonguldak'ta Coşkuyla Kutlandı coşkuyla, haber, kutlandı, mayis, zonguldak

1 Mayıs Zonguldak'ta Coşkuyla Kutlandı1 Mayıs Zonguldak'ta Coşkuyla Kutlandı VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

Kentin çeşitli noktalarında gruplar, yürüyüş için İstasyon Caddesi’nde bir araya geldi. Yaklaşık 5 bin kişi, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarının yanında çeşitli pankartlar eşliğinde sloganlarla Madenci Anıtı’na yürüdü. Yürüyüşe Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş da katıldı.


Maden işçileri, fırında özel hazırlattıkları yaklaşık 2 metre uzunluğundaki ekmek ve üzerinde ‘Madenci güzel öldü’ yazan, Türk bayraklı tabut ile yürüyerek madenlerde ekmek mücadelesi uğruna meydana gelen iş kazalarına dikkat çekti. Gençlerden bazıları da madenci bareti takıp yüzlerini kömür karası ile boyadı.


Kortejin Madenci Anıtı’nda toplanmasının ardından konuşan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, barışın, kardeşliğin temelinin, emekçilerin birliği, dayanışması olduğunu söyledi. Alabaş, “Biz emeğin başkenti Zonguldak’ta doğaya karşı verdiğimiz savaşta 5 bin şehidimizin kanı ve gözyaşıyla acıyı paylaşarak kardeşçe yaşamayı öğrendik. Biz insan onuruna yaraşır bir yaşam, savaşsız, sömürüsüz bir dünya istiyoruz. Örgütlenme önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Çalışanlara iş güvencesi istiyoruz. İş cinayetlerinde ölmek istemiyoruz” dedi.


Daha sonra kalabalık, polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı alanda marşlar ve türküler eşliğinde halaylar çekerek 1 Mayıs’ı kutladı.



1 Mayıs Zonguldak'ta Coşkuyla Kutlandı
coşkuyla, haber, kutlandı, mayis, zonguldak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder