2 Mayıs 2013 Perşembe

1 Mayıs'ta Taşeronlu Kutlama haber, haberler, kutlama, mayis, taşeronlu

1 Mayıs'ta Taşeronlu Kutlama1 Mayıs'ta Taşeronlu Kutlama VİDEOSUNU HEMEN İZLEMEK İÇİN TIKLA.

KESK’e bağlı sendikalar başta olmak üzere bazı sendika ve dernekler, Mevlana Mahallesi’nde bulunan Ethem Bey Parkı önünde toplanarak Mevlana miting alanına doğru yürüyüşe geçti. Sivas Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemleri alarak, oluşturulan kontrol noktalarında üst aramaları yaptı. Kontrol noktalarından geçen gruplar, taşıdıkları flama, bayrak ve dövizlerle yürüyerek Mevlana miting alanına doğru yürüyüşe geçti. 1 Mayıs mitingine katılan bazı ailelerin küçük çocukları da getirmesi dikkat çekti. Sıcak hava nedeniyle katılımcılar zor anlar yaşadı. Fırsattan istifade eden seyyarlar, bol bol su sattı.


Mevlana miting alanında gruplar burada düzenlenen programa katıldı. Halayların çekilmesiyle başlayan programda ilk olarak konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası(SES) Elif Karadeniz, “Ülkemizde işçiler ve emekçiler olarak birliğe dayanışmaya ve ortak mücadeleye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.” dedi.


TAŞERON İŞÇİLER DE KUTLAMAYA KATILDI


Kutlamaya ilk kez katılan Kamu Şirket İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı (KAŞİD) Adem Kuru, “1 Mayıs işçi Bayramında Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda tüm işçiler, emekçiler bayramını sevincini kutluyor. Bizlerde taşeron işçi dernekleri olarak sizlerle beraber bundan sonra alanlarda 1 Mayıs’ı hep birlikte kutlayacağız.” şeklinde konuştu.


TAKSİM’E SELAM YOLLADI


CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ise Taksim’de bugün çıkan olaylara atıfta bulunarak, “Taksim’de direnen yoldaşlarımıza selam gönderiyorum. Direnişleri direnişimizdir. Kavgaları kavgamızdır. Aynı zamanda 1977’de yaşamını yitiren şehitlerimiz, arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından program halayların çekilmesiyle devam etti. Bu arada miting alanında satış yapan simitçiler de halaya katılarak bayramlarını kutladı. Miting halayların çekilmesinin ardından sona erdi.



1 Mayıs'ta Taşeronlu Kutlama
haber, haberler, kutlama, mayis, taşeronlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder